A Za ľudí nem szólítja fel lemondásra Gröhlinget a diplomamunkája miatt

2020. július 16. - 12:01 | Belföld

Jana Žitňanská, a Za ľudí frakciójának elnöke csütörtökön megerősítette, a párt nem fogja felszólítani Branislav Gröhling oktatásügyi minisztert, hogy mondjon le a diplomamunkája miatt.

A Za ľudí nem szólítja fel lemondásra Gröhlinget a diplomamunkája miatt
Fotó: TASR

A párt szerint Gröhling megmagyarázta a diplomamunkájával kapcsolatos kétségeket, ezért nem indokolt, hogy távozásra szólítsák fel.

„Ő maga is elismerte, hogy hiba történt. A forrásmegjelölés nem olyan volt, amilyennek lennie kellett volna, de ezért szerintünk nem indokolt a távozás” – magyarázta Žitňanská, majd hozzátette, jelentős különbség van az oktatásügyi miniszter és Andrej Danko vagy Boris Kollár diplomamunkája közt.

A Denník N hétfőn arról tájékoztatott, hogy Gröhling egy olyan diplomamunkáért kapta meg a mesteri fokozatot, amely részben kompilátum, részben plágium, és csaknem az egész Bc-munkáját átemelte a szakdolgozatba.

Az oktatásügyi miniszter a keddi sajtótájékoztatóján tett ígéretet arra, hogy közzéteszi azt a protokollt, amit a cseh ellenőrzési rendszerrel készíttetett, és amely azt igazolja, hogy a korábbi bakalármunkájával való egyezés 31%-os. Szerdán a Facebook oldalán közölt egy linket, melyről lényegében bárki letöltheti a beszkennelt ellenőrzési protokollt. "Örülnék annak, ha már nem foglalkoznánk a 11 évvel ezelőtt megszerzett és rendesen megvédett diplomamunkámmal, és visszatérhetnénk a munkához, melyet a tárcánál nehéz körülmények között aránylag sikeresen elkezdtünk" - jegyezte meg.


(TASR/para)