A Za ľudí pozitívan áll az állami alkalmazottak egyszeri juttatásához, a Smer-SD viszont cseppet sem elégedett

2022. június 25. - 16:20 | Belföld

A Za ľudí párt a bérek további emelésének első lépéseként tekint az állami alkalmazottakat érintő 500 eurós egyszeri pénzjutalomra.

A Za ľudí pozitívan áll az állami alkalmazottak egyszeri juttatásához, a Smer-SD viszont cseppet sem elégedett
Veronika Remišová (TASR)

„Fontosnak tartjuk ugyanakkor az önkormányzati munkavállalók, valamint a szociális intézményekben dolgozók bérének társfinanszírozását” – áll a párt közleményében.

A párt elnöke, Veronika Remišová is hangsúlyozta, hogy vissza kell térni a koalíció normális működéséhez, ezért üdvözli Matovič OĽaNO-hoz és SaS-hez intézett felhívását, hogy a társadalom javára fejezzék be a kölcsönös vitákat.

A Smer-SD ezzel szemben egyáltalán nincs megelégedve az egyszeri juttatással. Úgy gondolják, az áremelkedéshez képest ez nem elegendő segítség az embereknek. A párt aláhúzta, a közalkalmazottak egyszeri segítségére vonatkozó javaslat jól mutat egy sajtótájékoztatón, de cseppet sem segíti ki az embereket.

Peter Pellegrini pártelnök rámutatott, hogy a javaslatot a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások előtt hozták nyilvánosságra. „Nem tudjuk, miből fogják fedezni, nem tudjuk, hogy van-e megállapodás a koalícióban erről“ – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az emberek más csoportjai továbbra is a kormány segítségére várnak. „Tíz hónapnyi veszekedés után átfogó Lex Slovakia törvényt várunk a kormánytól, amely itt és most a leginkább érintett embercsoportokon segít“ – mondta.

Szerinte Matovič személyes politikai és marketingeszközként használja az államháztartást.

TASR