Zabacsatát rendeztek Csallóköznádasdon

2022. május 3. - 19:49 | Régió

Remekül sikerült Csallóköznádasd első gasztrofesztiválja, a Zabacsata, melyet a község hét önkéntes szervezete rendezett. A finom ételek mellett színes kísérőprogramok várták hétvégén a látogatókat.

Zabacsatát rendeztek Csallóköznádasdon
Fotók: Paraméter - Továbbiakért kattints!

Már a kora reggeli órákban szorgoskodtak a helyiek, hogy időben elkészüljön minden finomság. Ennek köszönhetően délben együtt ebédelhetett a falu apraja-nagyja. A jó ebédhez nótaszó is párosult, a színpadon Vontszemű Zoltán muzsikált.

A jó idő kedvezett a kültéri programoknak, a gyerekek bátran használhatták a szabadtéri színpad mellett lévő játszóteret. Emellett arcfestés, kézműves foglalkozások és állatsimogató várta a kicsiket. Egy kisebb kézműves vásár is helyet kapott a színpad előtti téren: az érdeklődők csodaszép portékák közül válogathattak.

Miután mindenki megtömte a bendőjét, jöhetett a májusfa feldíszítése, majd felállítása. A gyerekek örömmel vették ki részüket a programból, egyik szalagot a másik után kötötték a faágakra. A végeredmény így egy színekben gazdag, vidám fácska lett.

A délután folyamán tombolahúzásra is sor került, s ha már egyszer gasztrofesztiválról volt szó, a fődíj egy grillsütő volt. Végül egy bajnoki focimérkőzéssel zárták a napot.

(SzC)