Zajlanak a munkálatok, szeptemberre elkészül az iskola Hodosban

Hamarosan elkészül a hodosi iskola épülete. Jelenleg éppen az építőelemeket szállítják a helyszínre, illetve azok összeillesztése folyik. A 2018/2019-es tanévet a gyerekek már itt kezdhetik.

Zajlanak a munkálatok, szeptemberre elkészül az iskola Hodosban
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

Mint ahogy arról már korábban is írtunk, vannak települések, ahol bezárnak az iskolák, mert nincs elég diák a faluban, vagy mert a szülők a közeli nagy tanintézetbe viszik a csemetéiket. Ezzel ellentétben a Dunaszerdahely melletti Hodos községben évről évre nő az iskolások száma. Az előző tanévig a magyar és a szlovák iskolák diákjai egy, a községben található bérelt épületben tanultak, szeptembertől azonban ez megváltozik. A nyár elején kezdték meg az alapiskola épületének építésés egy községi telken a helyi óvoda mellett. A könnyű szerkezetű, elemekből összeálló épület elkészítése néhány hét alatt végbemehet.

Az elmúlt hetekben megtörtént a közművesítés, a villanyvezetékek behúzása, illetve a vízvezetékek lefektetése, jelenleg pedig az épület elkészítése van folyamatban, végül pedig kialakításra kerülnek a parkolók is.

A község vezetésének terveivel összhangban a hodosi Kmeť Mihály Alapiskolában a tanévet a gyerekek szeptember 3-án meg is kezdhetik.
 

(alsa)