Zajlik az oltás a bevásárlóközpontokban, köztük Dunaszerdahelyen is

2021. augusztus 7. - 13:28 | Régió

A COVID-19 vakcina iránt érdeklődők szombaton Nagyszombat megye bevásárlóközpontjaiban is megkaphatják az oltást.

Zajlik az oltás a bevásárlóközpontokban, köztük Dunaszerdahelyen is
Illusztrációs felvétel (TASR)

Délután 5 óráig oltanak a dunaszerdahelyi, a galántai, a galgóci, a pőstyéni, a szenci és a nagyszombati Tesco bevásárlóközpontokban.

A 18 év felettiek egyszeri dózisú Janssen vakcinát kapnak a Johnson & Johnsontól. „A bevásárlóközpontokkal együttműködve úgy döntöttünk, hogy a lehető legközelebb kerülünk az oltással az emberekhez, amely a szakértők szerint áttörést jelent a járvány elleni küzdelemben. Nagyon rugalmas szolgáltatást tudunk nyújtani mind a hét városban, jelentős érdeklődés mutatkozik a regisztráció nélküli oltásra“ – mondta Nagyszombat megye elnöke, Jozef Viskupič.

Kísérleti jelleggel a bevásárlóközpont a múlt héten Galgócon és Galántán szervezett oltást, akkor 600 érdeklődő kapta meg a vakcinát. „Az emberekkel folytatott beszélgetések során rájöttünk, hogy különböző okok és indítékok miatt – amelyeket nem fogunk vizsgálni – ez jó lehetőség a számukra, hogy beoltassák magukat“ – tette hozzá Viskupič.

Nagyszombat megye február vége óta vakcináz. A nagy kapacitású oltóközpontok mellett kiutazásos oltási szolgáltatást is nyújt.

"Úgy gondolom, hogy a tömeges vakcinázás lassan csökkenni fog, ezért hosszú távon fenntarthatóbb módszereket keresünk. A Janssen oltást csak egyszer adják be, így nem kell dátumot keresni az újraoltásra, regisztráció nélkül lehet jönni, így az oltás egyszerű és kényelmes. Szeretném, ha minden felelősségteljes emberre sor kerülne a nyáron. Mi mindent megteszünk ennek érdekében“

– húzta alá Viskupič.

TASR