Zaklatási ügyek - Lemondott egy "sorozatragadozó"

Távozni kényszerült posztjáról egy rangos kanadai színház szexuális zaklatással vádolt igazgatója.

A torontói Soulpepper színház szerdán még csak felfüggesztette Albert Schultzot a vizsgálat idejére, a társulat határozott kiállása nyomán azonban csütörtökön már az igazgató "azonnali hatályú" lemondását volt kénytelen bejelenteni.

Toronto legnagyobb nonprofit teátrumának vezetője ellen négy színésznő indított peres eljárást szexuális zaklatás miatt, a terhére rótt cselekmények 2000 és 2013 között történtek. 

A vádlók azt állítják, Schultz attól a pillanattól kezdve molesztálta őket (mutogatta magát nekik, fogdosta és szexuálisan megalázta őket), hogy megkezdték pályafutásukat a színháznál, a művészeti vezetőt "sorozat szexuális ragadozónak" nevezték. 

A színház kénytelen volt meneszteni a megvádolt igazgatót, miután a négy színésznő csütörtökön sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé a direktor viselt dolgait, négy színész, köztük két társalapító pedig lemondott a sértettekkel való szolidaritás jeleként.

A sértettek azt mondták, azért léptek a vádakkal a nyilvánosság elé, mert a színház képmutatóan viselkedett az ügyben, és a teátrumban "nem biztonságosak" a munkakörülmények.

(MTI)