Zamatos ajándékkal lepték meg Dankót a gazdák – ezt biztos nem söpri a szőnyeg alá! (Videó)

2019. július 20. - 10:58 | Belföld

A gazdák egyenesen a parlament elé vittek és öntöttek egy billenőkocsin elférő mennyiségű trágyát.

Zamatos ajándékkal lepték meg Dankót a gazdák – ezt biztos nem söpri a szőnyeg alá! (Videó)
Fotó: TASR-archív
Kapcsolódó cikk:
30 méteres oszlopot kért a parlament elé Danko, hogy magasabb legyen, mint a magyaroké!

A gazdák ilyen módon tiltakoznak a 30 méteres oszlop ellen, amit Andrej Danko javasolt felállítani a parlament elé.

Az oszlop miatt feltörték a járdát és ástak egy nagy lyukat. A gazdák demostratív módon éppen a lyuk elé öntötték a zamatos istállói anyagot.

Az egyik gazda a helyszínen újságírók előtt elmondta, hogy Danko önkényesen döntött az oszlopról, ahelyett, hogy a katasztrofális állapotban lévő mezőgazdaság problémáival törődne, amiért egyébiránt az ő pártja, az SNS által jelölt miniszter (Gabriela Matečná) a felelős.

A gazdák kezdeményezésének vezetője, František Oravec megjegyezte, szégyenteljes, hogy ilyen presztízsakciókkal foglalkoznak, miközben az agrártárca alá tartozó Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségnek ügyészi figyelmeztetést kell küldeni, hogy betartsa a törvényeket.

A tervek szerint ugyanitt szeptember 1-jén, az Alkotmány ünnepén már a szlovák zászló loboghat 30 méter magasan. Andrej Danko a napokban egy sajtótájékoztatón közölte, hogy személyesen is hozzájárult 9 ezer euróval az oszlop felállításához.

Danko már korábban többször is említette, hogy Orbán Viktor az egyik példaképe, és most is magyar példát valósít meg Pozsonyban. A budapesti országgyűlés épülete előtt található hasonló magas oszlop, az azonban "csak" 27 méter. "Ez az elnök úr kívánalma volt, hogy magasabb legyen az oszlop, mint a budapesti" - árulta el a SME érdeklődésére a héten Tomáš Kostelník, a parlament szóvivője.