Zárásig segíthetsz a rászorulókon a dunaszerdahelyi és a somorjai Kauflandban!

Újabb évada valósul meg éppen a Szlovák Vöröskereszt és a Kaufland közös akciójának - tájékoztatott Nagy Dagmar, a dunaszerdahelyi területi vöröskereszt igazgatója.

Zárásig segíthetsz a rászorulókon a dunaszerdahelyi és a somorjai Kauflandban!
Archív felvétel - Paraméter

Az akció első részében országosan számos rászoruló család részére biztosított egyenként mintegy 16 kg-s élelmiszercsomagot az áruházlánc. A családokat levélben értesítették ki, és a lakhelyükhöz legközelebb eső Kauflandban vehették át a segélycsomagokat.

A következő része zajlik a mai napon, mely során a vásárlók adományozhatnak élelmiszereket. A Szlovák Vöröskereszt területi szervezeteinek önkéntesei az áruházak bejáratainál várják az élelmiszer-adományokat - elsősorban tartós élelmiszereket, tésztát, lisztet, befőtteket, konzerveket rizst, leveskockát, pástétomot, tartós tejet, hüvelyeseket (bab, lencse...), cukrot, sót, stb.

"A tavalyi akció után 74 élelmiszercsomagot sikerült összeállítanunk rászoruló gyermekes családok vagy idősek számára"

- árulta el az igazgatónő. Mint mondta, a nap folyamán 30 önkéntesük vesz részt az élelmiszergyűjtő akcióban a dunaszerdahelyi és a somorjai Kauflandban.

Az első ilyen akció után, három évvel ezelőtt 41 család számára tudtak élelmiszercsomagot átadni a Dunaszerdahelyi járásban, tavalyelőtt viszont már 150 családnak tudtak segíteni. Tavaly ez a szám ismét lecsökkent, de idén remélhetőleg ismét sokan segítenek.

(SzT)