Zárt kapus lesz a Barcelona-Ferencváros BL-mérkőzés

2020. október 16. - 07:24 | Sport

Zárt kapuk mögött rendezik meg jövő kedden az FC Barcelona-Ferencváros mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Zárt kapus lesz a Barcelona-Ferencváros BL-mérkőzés
Fotó: AP

Az FC Barcelona abban reménykedett, hogy legalább ezer szurkolót beengedhet a 98 ezres Nou Camp stadionba, de a javaslatot a katalán régió egészségügyi minisztere, Alba Verges, és Josep Maria Argimon államtitkár elutasította.

Szerdán a katalán regionális hatóság bejelentette, hogy péntektől zárva kell tartania az összes bárnak és étteremnek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Argimon szerint "nehéz lenne megmagyarázni" ezeket az intézkedéseket, ha ezután a futballszurkolók a helyszínen tekinthetnék meg a mérkőzéseket.

Verges azt is kizárta, hogy kis létszámban beengedjék is a nézőket a stadionba.

"Nagyon nehéz egy nyilvános esemény engedélyezésére gondolnunk a jelenlegi helyzetben. Nem mondom, hogy ez így lesz az egész szezonban, de kedden lehetetlen lenne"

- magyarázta.

A spanyol Sport című napilap is arról írt, hogy a Barcelona közönség előtt akar játszani a Ferencvárossal, és a döntés hivatalosan csak pénteken születhet meg, miután teljesen áttanulmányozzák a klub kérését, illetve az ezzel kapcsolatos terveket.

MTI