Zárva volt a városi rendőrség, amikor a pozsonyi Obchodnán újabb incidens történt

2019. szeptember 4. - 15:21 | Régió

A pozsonyi Széplak utcán (Obchodná) történt hétfői incidens során egy 17 éves fiatal megtámadt egy 29 éves férfit. Az eset egy biztonsági kamera alatt történt az újonnan megnyitott városi rendőrség épülete közelében. A főváros ugyanakkor azt közölte a TASR-rel, hogy a városi rendőrségen éjjelente csak csütörtöktől vasárnapig van szolgálat, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Zárva volt a városi rendőrség, amikor a pozsonyi Obchodnán újabb incidens történt

„Egyelőre nincs elég rendőr a szolgálat kibővítésére” – mondta Peter Bubla, Pozsony szóvivője. A város ezért bővíteni szeretné a városi rendőrök számát, és az év végéig lényegesen növelni akarja a létszámot. „Ezáltal biztosítani tudnánk, hogy az újonnan megnyitott városi rendőrség napi 24 órában működjön a hét minden napján” – jegyezte meg Bubla.

Egyúttal azt is elmondta, hogy a hétfői incidens helyszínére az állami rendőrség ért oda elsőként. „Ugyanakkor azt is fontos megemlíteni, hogy a városi rendőrség új térfigyelő kameráinak köszönhetően a Széplak utca egészét figyelni tudják, és ezáltal az elkövetőket is azonosítani lehet” – mondta a szóvivő.

A városi rendőrség új állomáshelyet hozott létre augusztus 22-én a Széplak utca egyik volt kávéházának épületében, melynek ügyfélközpontjában 9:00 és 18:00 óra között bejelentéseket lehet tenni, és tájékozódni lehet a rendőrség munkájáról. Az állomáshelyen egy bevetésre kész különleges egység is lesz, amely csütörtöktől szombatig, 19:00-tól reggel 7:00 óráig lesz készenlétben.

Az állomáshely létrehozására azért volt szükség, mert a Széplak utca a leggyakrabban látogatott utcák közé tartozik éjszaka Pozsonyban, és az utóbbi években számos incidensre került itt sor.

2018-ban Juraj H. ezen az utcán támadott meg egy filippínót, Henry Acordát, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

(TASR)