Zelenszkij katonai repülőgépeket és az orosz olajipar bojkottját kéri a nemzetközi közösségtől

2022. március 7. - 11:55 | Külföld

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonai repülőgépeket és további büntetőintézkedéseket, például az orosz olajipar és az Oroszországgal folytatott kereskedelem bojkottját kérte hétfőn a nemzetközi közösségtől Oroszország ukrajnai offenzívája miatt.

Zelenszkij katonai repülőgépeket és az orosz olajipar bojkottját kéri a nemzetközi közösségtől
Fotó: TASR/AP

"Ha folytatódik Ukrajna orosz inváziója, és Oroszország nem adja fel Ukrajna elleni terveit, akkor új szankciócsomagra van szükség... a béke érdekében" - jelentette ki videoüzenetében.

Növelni kell az Oroszországra nehezedő gazdasági nyomást - mondta, és javaslatokat tett arra, hogy hogyan: az orosz olajipar vagy az egész orosz export bojkottjával, az Oroszországnak történő eladások felfüggesztésével.

"Ha nem hajlandók alkalmazkodni a civilizáció szabályaihoz, akkor ne tudjanak beszerezni sem árukat, sem szolgáltatásokat a civilizált világból, lakjanak jól a háborúval" - mondta Oroszországra utalva.

Az eddigi nyugati szankciók is már olyan mértékben szigetelték el Oroszországot, amilyet ilyen nagy gazdasági hatalom még soha nem tapasztalt meg - jegyezte meg a Reuters hírügynökség.


(MTI)