Zelenszkij szerint Magyarország nagyon veszélyes játékot játszik

2024. március 12. - 14:15 | Külföld

Magyarország Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével néha „nagyon veszélyes játékot játszik”, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Le Monde-nak adott interjújában.

Zelenszkij szerint Magyarország nagyon veszélyes játékot játszik
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

„Ez elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, és meglep, hogy ennek ellenére Budapestnek ilyen üzenetei vannak Ukrajna felé” – idézi a 444.hu az ukrán elnököt.

Zelenszkij szerint Orbán „játszadozásai” valójában nem tetszenek Donald Trumpnak. Trump szerinte egy független vezető, és – Orbánra utalva hozzátette – „senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak”.

Az interjú nagy részében ezen kívül Európáról beszélt. Szerinte a kontinens az elején nagyon ambivalens volt, de az invázió egyesítette azt. „És a támogatásának köszönhetően Ukrajna képes volt megállítani Oroszországot” - mondta. Azt mondja, az európai vezetők 90 százaléka jelenleg Ukrajna oldalán áll, még úgy is, hogy az európai társadalmakban eltérő vélemények vannak.


(444.hu)