Zenés-lírai estet tartottak Medvén

2019. november 24. - 17:35 | Régió

November 23-án újabb kulturális rendezvény került megrendezésre Medve községben a Csemadok helyi szervezetének közreműködésével. Ezúttal is nagy érdeklődés övezte az eseményt.

Zenés-lírai estet tartottak Medvén
Fotók: Mátis Rudolf- Továbbiakért kattints!

A műsort a Csemadok Alistáli Alapszervezete és az Aszita- Alistáli Színpadi Társulat mutatta be. Az előadás egy zenés-lírai szerkesztett játék volt, ami 16 csodálatos magyar dalt foglalt magába, köztük olyan klasszikusokkal, mint például A Pál utcai fiúk: Mi vagyunk a Grund című dala. A fiatal színészek és énekesek énekelve, hangszer kíséretében mesélték el 1848-tól egészen napjainkig a magyar nép, valamint a felvidéki magyarság életének legmeghatározóbb eseményeit, többek között 1848. március 15-e eseményeit vagy a kudarcba fulladt 2004. december 5-i népszavazást, ami nagy hatással volt a határon túli magyarságra. Az előadás fő küldetése volt annak a közvetítése, hogy őseinknek milyen megpróbáltatásokat kellett kiállniuk, annak érdekében, hogy megőrizzék magyarságukat. Az ifjú énekesek, színjátszók közel 2 órás előadása végén megérdemelten járt a vastaps.

A belépés díjtalan volt, ételről és italról pedig a helyi Csemadok szervezetének tagjai gondoskodtak.

Az előadás szünetében tagtoborzás zajlott, ahol 30 tettre kész taggal gyarapodott a medvei alapszervezet. Minden tag egy országos szervezet értékes tagjává válik, tagsági igazolványt kap, részese lesz a tevékeny csapatnak, részt vehet a közös programokon és azok szervezésében, kinyilváníthatja véleményét, javaslatokat tehet és szavazhat.

Látva a nagy érdeklődést, a szervezők újabb rendezvényeket terveznek a közeljövőben.

Mátis Rudolf

Címkék: Medve, Csemadok