Zenével minden könnyebb! Csak engedd, hogy elkísérjen!

2021. szeptember 23. - 21:03

A zene születése nagyjából az emberiséggel egyidős, már az ősemberek is használtak kezdetleges hangszereket. Persze azóta történt egy s más, de a zene szeretete még ma is bennünk él. A legjobb, hogy ma már szinte mindig velünk lehet, például az alábbi tevékenységek közben is.

Zenével minden könnyebb! Csak engedd, hogy elkísérjen!

Tanulás

Minden diák számára ismerős az a bosszantó szituáció, amikor rengeteg a tanulnivaló, mégsem halad vele, mert valami folyamatosan elvonja a figyelmét. Hangoskodnak a szomszédok, beszűrődik az utca zaja, a családtagok beszélgetése, a televízióból áradó hangok… ilyen zajforrások közepette roppant nehéz koncentrálni.

A zene viszont segíthet! Persze itt elsősorban nem a populáris dalokra kell gondolni, hanem inkább a relaxációs zenékre. Kapj fel egy fejhallgatót, majd kapcsolj be egy lágy, nyugtató zenét, ami elnyomja a külvilág zavaró hangjait. Nem csak nyugodtabb leszel, hanem az összpontosítás is jobban fog menni.

Takarítás, házimunka

Kezeket fel, ki szeret takarítani? Senki? Nem meglepő. A házimunka alól mindenki szeret kibújni, de előbb-utóbb mégis rá kell szánnod magad, ha tiszta és rendezett környezetben szeretnél élni. A takarítás azonban sokkal könnyebben megy, ha közben zenét hallgatsz!

Állíts össze egy lejátszási listát pörgős dalokkal majd kapd fel a gumikesztyűt vagy a seprűt és vesd bele magad a munkába! A zene lendületet ad, így sokkal gyorsabban haladsz, valamint a kedved is jobb lesz, mintha csendben tevékenykednél. Mire a lista végére érsz, az egész lakás csillog-villog majd.

Utazás

Akár autót vezetsz, akár a tömegközlekedést használod, nincs is jobb útitárs, mint a zene. Ha egyedül falod a kilométereket, akkor nem végig a menetszél és a motor monoton zaját kell hallgatnod, ha pedig tömegközlekedési járművön ülsz, nem leszel fültanúja utastársaid (számodra érdektelen) eszmecseréinek.

Utazás közben legjobb a rádiót hallgatni, hiszen a kínálat változatos, a beszélgetős műsorok pedig tovább színesítik a palettát. Ráadásul ha az internetes rádiózást választod, akkor nem kell leragadnod a hazai, vételi körzeten belül eső csatornáknál. A MyOnlineRadio szlovák oldalán például egy helyen megtalálod a legnépszerűbb szlovákiai rádióadókat, részletes műsorrenddel, hírekkel és lejátszási listákkal egyetemben.

Sportolás

Az edzéshez néha nem elég motiváció az, hogy jót tesz az egészségünknek és formásabb lesz a testünk, hiszen biztosan neked is akadnak olyan napjaid, amikor ezek ellenére is inkább csak tétlenül heverésznél a kanapén.

Ideje megmozdulni és legyőzni a lustaságot a zene segítségével! Akár futni indulsz, akár a konditerembe mész, esetleg otthon, a szobában mozgatod át magad, készíts egy listát dinamikus, ritmusos dalokkal, melyeknek az üteme vezet majd az edzés során és lendületet ad, amikor már fáradni kezdesz.

Ha végképp nincs kedved sportolni, akkor tekerd fel a hangerőt, és táncolj, ahogy csak bírsz! Ez is remek mozgásforma, és nem mellesleg szórakoztató is.

(PR-cikk)