A ZENIT tanulmányi versenyen remekeltek a Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola diákjai

2021. december 3. - 11:34 | Régió

A ZENIT a középiskolai szakoktatás évenként megismétlődő versenye, amely a programozásra, az elektrotechnikai valamint a gépészeti szakágakra összpontosít.

A ZENIT tanulmányi versenyen remekeltek a Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola diákjai
Az iskola felvételei

Jelszava a készség, lelkesedés, képzelet, találékonyság, kreativitás. Célja a tehetséges tanulók felkutatása, támogatása, elméleti ismereteik és gyakorlati képességeik, rátermettségük fejlesztése. Azok a tanulók mérhetik össze tudásukat, akik érdeklődést mutatnak az adott szakág tanterven felüli megismerése iránt. A verseny egyes fordulóinak a színhelye minden évben más középiskola.

Mint minden évben, az idei fordulóba is beneveztek a Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola diákjai.

A 38. évfolyam elektrotechnikai verseny kerületi fordulójára november 25-én online térben, Nagyszombatban, az Elektrotechnikai Szakközépiskolában került sor. Kovács Krisztián, 3. osztályos tanuló az előkelő 4. helyen végzett.

A gépészeti szakág kerületi fordulójára két tanuló jutott be az iskolából. A megmérettetésre december 1-én került sor ugyancsak Nagyszombatban, a Műszaki Szakközépiskola szervezésében. Az idei versenyen Miklós Ádám, 4. A osztályos tanuló 15 versenyző közül végzett az élen, megszerezve a jogot az országos versenyen való részvételre. Nem okozott csalódást László Dominik sem, aki ugyancsak a 4. A osztály tanulója. Ő a 3. helyet szerezte meg.

A Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskola diákjai már zsinórban a harmadik éve végeznek a kerületi forduló első helyén. A versenyen való részvétel a diákoknak maradandó élményt jelent, az iskola vezetősége szeretettel gratulál nekik.


(para)