A ZF Slovakia új termelőüzemet nyitott Ipolyságon

2018. október 12. - 16:28 | Régió

A ZF Slovakia a.s. a hét folyamán megnyitotta új üzemét Ipolyságon. A cég jelenleg több mint 100 embert foglalkoztat, 2021-re pedig 400 munkahelyet szeretnének teremteni.

A ZF Slovakia új termelőüzemet nyitott Ipolyságon
-illusztráció- (Fotó:TASR/Andrej Budai)

Voltak pozíciók, amelyekbe nehezebb volt embert találni, de végül sikerült minden területre képzett munkaerőt szerezni. Sokan közülük már hosszabb ideje Szlovákián kívül dolgoztak.

A 10 000 négyzetméter termelési felületű üzemet tavaly szeptemberben kezdték építeni. Peter Doll, az igazgatótanács elnöke az alapkő ünnepélyes letételénél elmondta, hogy a befektetett összeg 12,5 millió euró volt. Idén áprilisban elkészült az első hegesztő, jelenleg hét gyártósor üzemel. Az üzemnek a jövő év végéig további tizenhárom gyártósorral kellene bővülnie – tette hozzá Doll.

Az ipolysági üzem elsősorban csőbilincsek hegesztésével foglalkozik, amelyeket a lévai (Levice) gyárnak szállít. Az üzem elsősorban a lézeres hegesztés technológiájával dolgozik, elvétve végez formázást és lyukasztást.

A ZF Slovakia a.s. Szlovákiában jelenleg három városban – Nagyszombatban, Léván és Ipolyságon – van jelen. Összesen nagyjából 3300 embert foglalkoztat, az évi bevétele 483 millió euró. A jövő évben Gyetván (Detva) terveznek üzemet nyitni, amely alváz-alkatrészek gyártására fog szakosodni, és körülbelül 100 embernek ad majd munkát a kezdetben. Komáromban pedig a tervek szerint tengelykapcsolókat és autóhajtómű-alkatrészeket fognak gyártani. Az üzem első munkásait jelenleg a lévai gyárban tanítják be.

TASR

Címkék: Ipolyság