Žilinka elhatárolódott a Smertől

2022. április 24. - 08:28 | Belföld

Maroš Žilinka legfőbb ügyész szombaton fontosnak találta kiírni a Facebookra, hogy elhatárolódik a Smer-SD állításától, miszerint a legfőbb közjogi méltóságok és a speciális ügyész zsarolása vezet az ő lépéseihez.

Žilinka elhatárolódott a Smertől
Maroš Žilinka (Fotó: TASR)

Megjegyezte, hogy ahogy eddig, úgy ezután sem hagyja magát senki és semmi által befolyásolni.

"A főügyészi hatáskörök és törvényes jogosultságok végrehajtása során mindig, minden egyes ügy esetében önállóan döntöttem, összhangban az eskümmel, melyet a főügyésszé történt kinevezésemkor tettem" - fogalmazott.

Hozzátette, soha, semmilyen körülmények között nem hagyná, hogy befolyásolják alkotmányos és törvényi jogköreinek képviselete során, még a legfőbb közjogi méltóságok által sem, és "különösen nem politikai pártok, a nyilvánosság vagy a média nyomása által nem".

Szombaton a Smer-SD reagált Robert Kaliňák vizsgálati fogságba helyezésére, és azt mondta, hogy "a Čaputová, Heger, Lipšic és Matovič által vezetett állami maffia, amely kihasználta a NAKA vizsgálótisztjeit, zsarolta a legfőbb ügyészt és a Specializált Büntetőbíróság bíróit, úgy döntött, minden politikai ellenfelét bezáratja".

A főügyész teljes reakciója:

(TASR)