Žitňanská: „Engem már nem érdekel, mint mond Kaliňák”

2018. március 4. - 11:31 | Belföld

Kihúzta a gyufát Lucia Žitňanská igazságügyi miniszternél Robert Kaliňák azzal, hogy nem vállal politikai felelősséget Ján Kuciak és Martina Kušnírová megöléséért.

Žitňanská: „Engem már nem érdekel, mint mond Kaliňák”
Fotó: TASR

Annak ellenére, hogy Žitňanská kijelentette: Robert Kaliňáknak nincs mit keresnie a kormányban, ezidáig megőrizte békés természetét.

„Személy szerint engem már nem érdekel, mit mond Kaliňák. A Híd elmondta az állásfoglalását, március 12-re pedig összehívta az Országos Tanácsot. Addig a jövő hét folyamán lezajlanak a találkozások a párt járási szervezeteivel, hogy a párt Országos Tanácsán meghozhassuk a döntést a kormánykoalíciót illetően” – nyilatkozta Žitňanská. Egy hét múlva tehát eldől, hogy a Híd marad-e a koalícióban.

Néhány nappal ezelőtt a Híd kijelentette: elfogadhatatlan, hogy Kaliňák maradjon a belügyminiszteri pozíción. Az SNS eddig túlságosan nem ártotta magát bele a kialakult helyzetbe, a belügyminiszter lemondását pedig nem tartja szükségesnek. „Rajtuk áll, hogy ezt megoldják: meg tudnak-e egyezni abban, hogy Kaliňák teret kap az újságíró és menyasszonyának megölését érintő nyomozást befejezni, vagy nem egyeznek meg, és az egész kormánykrízishez vezet” – mondta Jaroslav Paška, a párt alelnöke.

Cas.sk/para