Žitňanská lemondással fenyegette meg a kormányt!

2017. június 14. - 18:28 | Belföld

A Híd igazságügyi minisztere mérlegelni fogja lemondását, ha a parlament a Bírói Tanácsba szavazza Monika Jankovskát - tudta meg a Denník N.

Žitňanská lemondással fenyegette meg a kormányt!
Lucia Žitňanská (Fotó: TASR)

Lucia Žitňanská elfogadhatatlannak tartja, hogy a Bírói Tanács tagjává váljon saját minisztériumának smeres államtitkára, Monika Jankovská. A Denník N a Híd-frakción belüli információkra hivatkozva közölte ezt.

Žitňanská állítólag a frakción belül kifejtette érveit, a Denník N megkeresésére azonban nem kívánta kommentálni a Hídon belüli vitákat. Szóvivője, Peter Bubla mindössze annyit közölt, hogy nem változott a véleménye.

Bugár Béla a lapnak megerősítette, hogy folyamatban van a tanácskozás Jankovskáról, arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy megérti-e Žitňanská érveit.

A miniszter asszony mindenesetre valószínűleg csütörtökön találkozik ez ügyben Robert Ficóval.

Jankovská azt megelőzően, hogy a politika talajára lépett, bíróként dolgozott. A parlament alkotmányjogi bizottságának smeres elnöke, Róbert Madej jelölte őt a Bírói Tanács tagjának.

A Denník N emlékeztet arra, hogy Žitňanská arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben megszabadítsa a Bírói Tanácsot a politikai befolyástól.

(Denník N/TASR/para)