Žitňanská: Sosem volt még ennyi képviselő a börtönben

2018. január 24. - 09:58 | Belföld

Lucia Žitňanská (Híd) igazságügyi miniszter mosolyogva megjegyezte, akár megelőzési akciónak is vehetjük, hogy kedden ennyi képviselő ellátogatott a börtönbe.

Žitňanská: Sosem volt még ennyi képviselő a börtönben
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Az igazságügyi miniszter kedden az Alkotmányjogi Bizottság tíz képviselőjével tartott ellenőrzést a pozsonyi Igazságügyi Palota részét képező Büntetés-végrehajtási Intézetben.

„Én alapvetően örülök neki, hogy az Alkotmányjogi Bizottság képviselői meg akarják ismerni a szlovák börtönöket. Nemcsak a börtönökre vonatkozó jogi előírásokat, hanem a költségvetést is ők hagyják jóvá” – hangsúlyozta a látogatás során Žitňanská.

Róbert Madej (Smer), az Alkotmányjogi Bizottság elnöke kijelentette, a keddi látogatás is bizonyítja a bizottság és az igazságügyi minisztérium együttműködését. „Foglalkozunk a börtönökkel kapcsolatos kérdésekkel (...), tisztában vagyunk a szlovák börtönök állapotával, rendszeres látogatásokat teszünk, hogy tisztában legyünk a feltételekkel és azzal, hogy mire van szüksége a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának.

Madej szerint a börtönlátogatásnak komoly megelőzési hatása van, ezért a jövőben az iskoláknak is javasolná, hogy nevelési célzattal látogassanak el a diákokkal a börtönökbe.


TASR/para