A zöldtárca is támogatja az Európa jövőjéről szóló konferenciát

2021. november 30. - 21:57 | Belföld

A zöldtárca úgy tekint az Európa jövőjéről szóló konferenciára (CoFoE) mint egy polgári platformra. Támogatta a Roadshow MySmeEU projekt keretében megvalósuló rendezvényeket is.

A zöldtárca is támogatja az Európa jövőjéről szóló konferenciát
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Ezt a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium sajtóosztálya közölte a TASR hírügynökséggel kedden. Az éghajlatváltozás és a környezetvédelem a legtöbbet tárgyalt témák közé tartoznak a CoFoE-n belül.

"A környezetvédelmi minisztérium üdvözli és támogatja azokat a szlovákiai és nemzetközi polgári kezdeményezéseket, amelyek segítségével nyomás gyakorolható a politikusokra, hogy hozzanak intézkedéseket a környezet minőségének javítása érdekében"

- áll a zöldtárca állásfoglalásában.

A minisztérium emlékeztetett, hogy a klímaválság és a környezetszennyezés sürgető problémák.

"Ha egy jobb világot akarunk, közös szabályokra van szükségünk, amelyek betartása közelebb visz minket a szén-dioxid-semlegesség eléréséhez és ahhoz, hogy olyan formában őrizzük meg a földi életet, ahogyan azt ma ismerjük"

- zárul az állásfoglalás.

A CoFoE 2022 tavaszáig fogadja az észrevételeket és ötleteket, amelyek konkrét, az Európai Unió megreformálását elősegítő ajánlásokká formálódhatnak. A konferencia hivatalos honlapján (futureu.europa.eu) bárki regisztrálhat, és kifejtheti véleményét vagy észrevételeit az EU működésével kapcsolatban. A polgári panelekben mind a 27 tagállam képviselteti magát. Az egyes panelek résztvevőinek legalább egyharmada 25 évnél fiatalabb.

TASR