Zoroslav Kollár háborút indított Boris Kollár ellen: a csődügyvéd szerint a SIS is benne volt a Sme rodina elnökének piszkos játékaiban

2023. szeptember 27. - 12:55 | Belföld

Amikor júniusban Boris Kollár exe, Barbora Richterová megszellőztette, hogy a Sme rodina elnöke korábban megverte őt egy nyaraláson, Kollár úgy reagált, a nőt Zoroslav Kollár csődügyvéd arra használja fel, hogy lejárassák.

Zoroslav Kollár háborút indított Boris Kollár ellen: a csődügyvéd szerint a SIS is benne volt a Sme rodina elnökének piszkos játékaiban
Zoroslav Kollár (Fotó: TASR - archív)

Boris Kollár hasonlóan reagált, amikor egy másik exe, Ema Ferusová állt elő azzal, hogy a korábbi házelnök kétszer abortuszra küldte. Ez utóbbi esetben Kollár konkrét összeget is mondott: állítja, a csődügyvéd 40 ezer eurót fektetett a lejáratásába.

Zoroslav Kollár mostanáig a háttérben maradt, az újságírók kérdéseire csak a bíróságon válaszolt, amely egyébként elítélte korrupciós ügyben. A csődügyvéd most viszont egy 11 perces Youtube-videóban reagál Boris Kollár vádjaira – írja a SME napilap.

Ebben leszögezi, hogy semmilyen lejárató kampányt nem folytat Kollár ellen.

„Szóval Boris, én nem akartam veled szemben háborút folytatni, de te állandóan belerángatsz a játékaidba, tehát elfogadom a kihívást, kezdjük el” – mondja a videóban.

Zoroslav Kollár szerint Richterová és Ferusová nem az egyedüliek, akik fizikai vagy pszichikai bántalmazásban részesültek a parlament korábbi elnökétől.

Boris Kollár korábban azt állította, hogy Zoroslav Kollár egy 130 ezer eurós Mercedest adott kölcsön a lejáratásért cserébe Richterovának, aki korábban a csődügyvéd partnere is volt. A férfi nyíltan beszél arról, hogy a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) lenyomozta Boris Kollár kérésére a szóban forgó autót, szerinte ugyanis csak így juthatott hozzá a tulajdonosára vonatkozó információkhoz.

Az erre vonatkozó kérdésekre a lapnak a titkosszolgálat csak annyit felelt, hogy együttműködnek a rendőrséggel, ez utóbbi viszont még nem nyilatkozott az ügyben.

(sme.sk)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: