Zsarolásig, fenyegetőzésig fajuló viszony Bősön

Balázs és Krisztina viszonya előbbi elmondása alapján mintegy két évig tartott, miközben mindkettejüknek volt élettársa. Fenyegetés és rendőri feljelentés lett a vége. Hogy ki fenyegetőzött, arról mindketten mást állítanak. Természetesen mindkettejük szerint a másik.

Zsarolásig, fenyegetőzésig fajuló viszony Bősön
A bősi rendőrség - illusztráció

Balázs elmondása szerint április közepén történt valami, ami miatt félelemben él, és a gyermekét sem meri iskolába vinni.

„Elbolondított, két évig működött közöttünk a kapcsolat. A jövőnket terveztük, a végén viszont már ez odáig fajult, hogy zsarolni kezdett, pénzt követelt, és elmondta, hogy ez és ez lesz, ha nem adok. Végül az egyik autómat is a nevére akarta írattatni”

– mesélte el szerkesztőségünknek a cselekményt.

„Abszolút nem úgy volt. Igen, volt köztünk kapcsolat, és közben mindkettőnknek volt párja. Ő aztán kezdett zaklatni, írt nekem üzeneteket, telefonba is mondta a dolgokat. Mondtam neki, hogy nem folytatjuk tovább, és a rendőrségre is elmentem”

– reagált megkeresésünkre az érintett hölgy, Krisztina.

Balázs elmondása szerint összesen kb. 1500 eurót adott neki, hogy békén hagyja. Szavai szerint eleinte azzal fenyegette, hogy mindent elmond a párjának, mikor viszont ezt ő maga tette meg, előhozakodott mással.

Máshogy emlékszik erre Krisztina, aki szerint csak a kölcsönadott pénzét követelte vissza. „Mikor kiment Osztrákba, adtam neki kölcsön, hogy tudjon visszamenni, mert ő a kaszinókban elcseszte a pénzét, aztán azt adta csak vissza. Nem adott semmivel sem többet, mint amit én adtam neki kölcsön” – húzta alá.

Balázs állítása szerint egy áprilisi estén megbeszélték Krisztinával, hogy ketten fogják lezárni az ügyüket, úgy, ahogy kezdték. Másnap reggel viszont egy ismeretlen számról kapott hívást, a hívó fél a nevét nem árulta el, csak azt akarta, hogy találkozzanak. „Elvittem a gyerekemet iskolába, és ahogy onnan jöttem vissza, váratlanul találkoztam Krisztinával, aki ugyanoda hordja a lányát. Szóba elegyedtünk, ő pedig hívta ezt az illetőt. Mondom neki, idáig jutottunk, hogy te megfenyegetsz ilyen emberekkel?! Erre ő, hogy ha kemény gyerek vagyok, akkor találkozzunk...!” – emlékezett vissza, majd hozzátette, arra a bizonyos találkozóra a Tescónál került sor.

„Kiugrott az autóból, és mutatta a kezével engem vállon verve, hogy így foglak kettévágni, eláslak, elégetlek családostul meg ilyenek” – fogalmazott Balázs, Krisztina viszont ismét máshogy látja ezt: „A párom főnöke jött velem, annyit mondott neki szépen, hogy hagyd abba a zaklatást, mert a Kriszta így döntött, akkor legyen így. Hívogatott, írogatott, ott cirkuszolt a házam előtt. Nem úgy volt, ahogy ő mondja.”

Végül a nő állítása szerint április közepén elment a rendőrségre feljelentést tenni, és azokkal az sms-ekkel érvelt, amelyeket állítólag Balázs küldött neki. „Van nekem is családom, nem volt szép, amit tettem, de féltem az életemet és a kislányomat is. Ez így nem mehet tovább, ezért mentem el a rendőrségre...” – fejtette ki.

Balázs szavai szerint ugyanakkor egy félreérthető sms-t küldött: „Ha az én életemnek vége, akkor a tiédnek is” – valahogy így állt benne. Mint mondta, a megfenyegetése után ő is először Bősön akart feljelentést tenni, de ezt végül múlt vasárnap tette meg Dunaszerdahelyen.

„Vasárnap tettem feljelentést Szerdahelyen, mert ennek az illetőnek vannak rendőri kapcsolatai Bősön” – utalt a férfire, akit Krisztina „bemutatott neki”.

Hogy az egyes feljelentések megalapozottak-e, annak eldöntése a rendőrség feladata, ugyanígy nem tisztünk igazságot tenni a két fél között. Azt viszont ez az eset is jól példázza, hová fajulhat egy viszony, amennyiben a felek a józan észt szem előtt tartva nem egyszerűen túllépni próbálnak a másikon, ha már az ilyesmit sikerült saját élettársukkal rendezniük. Márpedig ezt sikerült, mindketten sajnálják, mindketten megbánták. Már csak azt a pontot kéne kitenni anélkül, hogy az bármelyiknek még jobban fájjon.

(parameter)