Zsaruk razziáztak több háznál Tallóson is!

2018. április 25. - 16:12 | Régió

Több helyen lezajlott, összehangolt rendőrségi akcióra utalnak azok az információk, amelyeket mostanáig megtudtunk.

Zsaruk razziáztak több háznál Tallóson is!
Illusztráció

„Kommandósok hatoltak be szerdán Diószeg alpolgármesterének házába” – írtuk korábban a Joj TV információi nyomán. A Markíza hírportálja később már azt közölte, hogy a Bende Alexandernél tartott házkutatás valamilyen ÁFA-csalási üggyel függhet össze.

A rendőrség ugyanakkor nemcsak Diószegen razziázott, hanem többek között Tallóson (Galántai járás) is. Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, a kora reggeli óráktól kezdődően ellepték a falu egy részét a rendőrök, információink szerint legalább 20 rendőrautó és 50 rendőr jelent meg azoknál a házaknál, ahol a rajtaütés történt.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint három háznál csaptak le a rendőrök korán reggel, később pedig egy negyedik háznál is jártak. Úgy tudjuk, a személyek, akiknél házkutatást tartottak, nem először kerültek a rendőrség látókörébe.

Érdeklődtünk az Országos Rendőrkapitányságnál, Martin Wäldl szóvivő azonban csak annyit erősített meg, hogy a NAKA gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egysége Nagyszombat és Nyitra megye több pontján is rendőrségi akciót hajt végre. „Tekintettel arra, hogy a vizsgálat folyamatban van, semmilyen közelebbi információt nem árulhatunk el” – jegyezte meg.

Minden jel arra utal, hogy az összehangolt rendőrségi akció során történt a tragikus baleset is Galánta mellett, mely során egy 31 éves rendőr életét vesztette.

(parameter)

Címkék: rendőrség, krimi, NAKA, tallós