Zselíz: új üzem a volt gépgyár területén

2016. október 16. - 18:46 | Régió

ZSELÍZ - A betonelemeket gyártó új üzemben 300 embert szeretnének foglalkoztatni. A termelés október végén indulna be. 

Zselíz: új üzem a volt gépgyár területén
A volt zselízi gépgyár. A területen most új betonelem-gyártó cég telepedik le. (Forrás:BRG)

Középtávon 300 embert foglalkoztató új betonelemgyárat létesít a volt zselízi gépgyár területén az YSSEL STEEL vállalat. Az új üzemben már most is mintegy 45-50 ember dolgozik, ezt a létszámot szeretnék majd fokozatosan bővíteni 300 főre, a termelés várhatóan október végén indul be – értesült szerkesztőségünk Juhász András zselízi polgármestertől.

“A cég megvásárolta a volt gépgyár területét. Harminchat ipari daru is rendelkezésre áll, ezeket a berendezéseket a betonelem-gyártásban tudják majd kihasználni. A CHITA Investment Kft. az YSSEL STEEL alvállalataként bővíteni és fejleszteni szeretné a gyártást, ezért a volt gépgyár területén található, számukra felesleges 25 épületet lebontják, többek közt a volt kazánházat és a raktárakat is, hogy minél több új, nagyméretű, szilárd alapú tárolóhelyet alakíthassanak ki.

A volt irodaépületet is lebontják, a helyére a már meglévő gyártócsarnokhoz egy új, 100 méter hosszú csarnokot építenek“ – részletezte a beruházó terveit a polgármester. Az új cég Párkányból, keverőkocsikkal hozatja majd a nyersbetont és a kész betonelemeket kamionok szállítják majd el. A csarnokokban vibrációs asztalokon, sablonokban készülnek a betonelemek. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően az üzem körül egy ún. szigetelő zöldsávot is kialakítanak. A betonelemgyár új adminisztratív épületét pedig a párkányi főút mellett, a SELYZ bútorgyár főépületével szemben építik fel. Juhász András polgármster szerint a cég hosszú távra tervez Zselízen, a volt gépgyár területén pedig megfelelő infrastrukturális bázist és műszaki hátteret találtak, ezért is vették meg a területet.

A SELYZ bútorgyár is bővíti a termelést, létszámbővítés is lesz

A közeljövőben a Zselízen működő, német tulajdonú SELYZ bútorgyár is tovább bővítené a dolgozók létszámát, a polgármester szerint további 90-100 embert vennének fel. A cég ugyanis a már meglévő 4 gyártócsarnoka mellé idén még egy gyártócsarnokot épített, növelnék a gyártáskapacitást, bővíteni szeretnék a termelést. A fejlesztésre azért is kerülhet sor, mert a város jóvoltábol egy volt bekötőút áll a cég rendelkezésére, amelyen keresztül a főútról a teherkocsik, kamionok is be tudnak hajtani az üzembe. A város ugyanis a volt borászati üzem tulajdonosától egy telekcserével megszerezte azt a bekötőutat, amelyek keresztül nem csak a SELYZ üzemének területét, de további, fejlesztésre váró telkeket lehet elérni. A SELYZ bútorgyár jövőre 2 új gyártócsarnok építését kezdené el.

-buch-

Címkék: Zselíz, üzem