„Zsóka szinte repked a boldogságtól” – Nagyszerűen sikerült a dunaszerdahelyi Max Run jótékonysági futás

2022. október 4. - 21:24 | Régió

Két év kihagyás után ismét megrendezték a dunaszerdahelyi Max Run jótékonysági futást. Az esemény kedvezményezettje ezúttal a pozsonyeperjesi (Dunaszerdahelyi járás) Gyerák Zsóka volt.

„Zsóka szinte repked a boldogságtól” – Nagyszerűen sikerült a dunaszerdahelyi Max Run jótékonysági futás
Fotók: Paraméter és Max bevásárlóközpont (Továbbiakért kattints!)

A Max Run hét évvel ezelőtt indult útjára, azóta minden évben sort kerített rá a dunaszerdahelyi bevásárlóközpont. A sorozatnak a koronavírus-járvány szabott gátat, ami miatt az utóbbi két évben nem lehetett megtartani azt. Idén azonban ismét megvalósult a rendezvény. „Nagyon sajnáltuk, hogy ez elmúlt két évben ki kellett hagynunk a jótékonysági futást, mivel, mint bevásárlóközpont, mi is fontosnak tartjuk, hogy ilyen módon is jelen legyünk a közéletben. A jótékonysági futás ötlete annak idején az én fejemből pattant ki, amikor jómagam elkezdtem űzni e sportot. Láttam, milyen sok helyen szerveznek ilyesmi eseményt és azt tapasztaltam, hogy az emberek szívesen csatlakoznak ezekhez. Így arra gondoltam, miért ne rendezhetnénk mi is egy ilyet” – kezdte beszélgetésünket a Max bevásárlóközpont marketingmenedzsere, Ferenci Ildikó.

Az esemény szlogenje, miszerint „Fussunk azokért, akik nem tudnak futni” azóta is végig kíséri a Max Runt. Ezen gondolat nyomán rendre mozgássérült gyermekeket választanak kedvezményezettnek. Az eddigiekben fiúkra esett a választásuk, most azonban egy kislányt szemeltek ki, Gyerák Zsókát. A most tízéves kislány diagnózisát négyhetes korában állították fel az orvosok. Ekkor közölték a szülőkkel, hogy csemetéjük agyfehérállomány-sorvadásban szenved. Ennek következménye, hogy a kislány mozgáskorlátozott, képtelen az önálló járásra.

A sok nehézség és fájdalom ellenére Zsóka egy igazi mosolytündér. Kedves, barátságos, életvidám lányka, aki minden bizonnyal azonnal belopja magát mindenki szívébe.

„Amikor Ferenci Ildikó felvette velem a kapcsolatot, alig akartam hinni a fülemnek. Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy ránk esett a választásuk. Hálásak és boldogok vagyunk, hiszen tudjuk, sokan vannak, akiknek szüksége van segítségre, a szervezők mégis ránk gondoltak” – mondta el a Paraméternek Gyerák Anita, Zsóka édesanyja.

A futáson összesen 441-en indultak. 88 gyermek futotta le a 120 méter, 210-en teljesítették a 2,5 km-es távot és 143-an az 5 km-t. A gyerkőcök között természetes helyt áll Zsóka ikertestvére, Áron is, aki szívvel-lélekkel támogatja húgát. Maga Zsóka is szeretett volna részt venni a versenyen, ezt látva felkapták őt, és vele együtt futottak a résztvevők.

„Zsóka nagyon boldog, hogy itt lehetett, szinte repked. Hatalmas löket ez a számára. Mindenből aktívan kivette a részét, még az éremosztásban és a tombolahúzásban is segédkezett”

– árulta el az anyuka.

A szervezők a nevezési díjból befolyt összeget teljes egészében a családnak ajándékozták.

Mint mindig, most is nagyon szép összeggel tudták meglepni a családot, hiszen közel 4 ezer euróval sikerült hozzájárulniuk a kislány gyógykezeléseihez.

„Mindenki, aki sérült gyermeket nevel, az tudja, mennyire megterhelő feladat ez lelkileg és anyagilag egyaránt. Végtelenül örülünk az összegyűlt összegnek, már a helye is megvan.

A kerekesszéket körülbelül 3 évente kinövik a gyerekek, így a pénz egy részét eltesszük, hogy majd, amikor szükség lesz rá, tudjunk belőle újat vásárolni, illetve még rehabilitációra is jut belőle”

– fűzte hozzá Anita.

A futás után nem maradhatott el az eredményhirdetés sem, minden kategória legjobbjait díjazták. Ezen felül a támogatóknak köszönhetően a futók között 40 értékes tomboladíjat is kisorsoltak.

(SzC)