Zsozsót visz a kormány keletre, magyarlakta településeknek is jut

2019. szeptember 18. - 11:46 | Régió

Folytatja kihelyezett üléseinek sorozatát a kormány. Kedden a Svidníki járásban, Giraltovcén ülésezett, szerdán Čaňa nagyközségben tárgyal. A Kassa-vidéki járás fejlesztésének akcióterve kerül terítékre.

Zsozsót visz a kormány keletre, magyarlakta településeknek is jut

Egymillió euró támogatást osztanak szét október 31-ig regionális fejlesztésre, a támogatásból részesül Baška, Medzev és Torna (Turňa nad Bodvou) is, Torna önkormányzata felújíthatja a községi hivatal szociális helyiségeit, a buszmegállókhoz vezető járdákat, a halottasházat, a temető kerítését és az utat.

Háj, Košické Oľšany és Perény-Hím (Perín-Chym) önkormányzata, valamit a Kassa-vidéki járás más települései is támogatást kapnak a fejlesztések megvalósítására, összesen 67 projektet finanszíroz a kormány. Anyagi segítséget nyújtanak egyebek között egyházaknak, sportkluboknak, szövetségeknek.

Idei első kihelyezett ülését január 16-án, Sninán tartotta a kormány, egy nappal később Lőcsén ülésezett. Februárban Nagyrőcén és Feleden (Jesenské), márciusban Gölnicbányán (Gelnica) és Lipanyban, áprilisban Mezőlaborcon (Medzilaborce) és Bártfán (Bardejov), májusban Hanušovce nad Topľou városában és Tőketerebesen, a nyári szünet előtt Stropkovban és Nagymihályban, augusztus végén Rimakokován (Kokava nad Rimavicou) és Bozitán (Buzitka), szeptember 17-én, kedden pedig Giraltovcén volt kihelyezett kormányülés.

(TASR)