Zsuzsová a Legfelsőbb Bíróságot se tudta meggyőzni

2020. szeptember 23. - 11:43 | Belföld

Marad a rácsok mögött Alena Zsuzsová, a Legfelsőbb Bíróság elutasította a fellebbezését.

Zsuzsová a Legfelsőbb Bíróságot se tudta meggyőzni
Alena Zsuzsová a szeptember 5-i tárgyalásán, melyen a vizsgálati fogságáról döntöttek első fokon (Fotó: TASR)

Ugyan a komáromi nőt első fokon felmentették a Kuciak-gyilkosságban való bűnrészesség alól, majd néhány percre szabadlábon is érezhette magát, a már a börtön kapujában várták a rendőrök, hogy újra őrizetbe vegyék, mégpedig azért, mert gyanúsítottként szerepel a neve Daniel Lipšic ügyvéd, Peter Šufliarsky korábbi főügyészhelyettes és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében.

A Speciális Büntetőbíróság szeptember 5-én döntött a vizsgálati fogságáról, ami ellen Zsuzsová az ügyvédjén keresztül fellebbezett, a Legfelsőbb Bíróság azonban ezt a fellebbezést szerdán elutasította, amit azzal indokoltak, hogy a vizsgálati fogság indokai az eljárás ezen szakaszában fennállnak. Az ügyész lényegében mindegyik lehetséges indokot felsorolta a vizsgálati fogság javaslatánál, mégpedig hogy szabadlábon a gyanúsított elszökhetne, befolyásolhatná a tanúkat, illetve akadályozhatná a nyomozást, továbbá folytathatná más bűncselekmények elkövetését.

Zsuzsovát a fent említett ügy mellett Basternák László egykori ógyallai polgármester 2010-es meggyilkolásának ügyében is gyanúsítottként kezelik. A nyomozás pillanatnyi állása szerint az egyik közvetítője lehetett a gyilkosságnak a megrendelő és a végrehajtók között.

(TASR)