Zsuzsová levágatta hosszú haját, és megmutatta igazi arcát (FOTÓK)

Hónapokkal ezelőtt még hajával igyekezett eltakarni az arcát, szerdán azonban úgy tűnt, hosszú haja már a múlté.

Zsuzsová levágatta hosszú haját, és megmutatta igazi arcát (FOTÓK)
Zsuzsová hónapokkal ezelőtt még hosszú hajával takarta arcát (FOTÓK: TASR - további képekért kattints!)

Szerdán több mint hat órán át hallgatták ki Alena Zsuzsovát a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai Nyitrán. A Ján Kuciak meggyilkolásának ügyében gyanúsított nőt az ügyvédje, Štefan Neszméry elmondása szerint Basternák László volt ógyallai polgármester meggyilkolásának ügyében hallgatták ki, amelyben szintén gyanúsított.

Zsuzsovát a reggeli órákban vezették a NAKA nyitrai épületébe. A róla készült fotók alapján úgy tűnik, levágatta hosszú haját, arcát pedig már nem igyekezett eltakarni.


Fotók: TASR/Henrich Mišovič - további képekért kattints a fotóra!

A Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja korábban olyan fotókkal próbált behálózni politikusokat, amelyeken valójában nem ő szerepelt: kevésbé ismert modellek közösségi oldalairól lopott el pikáns fotókat, majd módosítva azokat továbbküldte politikusoknak.

A védő szerint Alena Zsuzsová elutasítja a gyilkosságokban való részvételt, és arról sincs tudomása, hogy ki rendelte meg őket. „Az ügyfelem ártatlannak érzi magát, és azt szeretné, ha az ártatlanságáról a bíróság döntene. Egyelőre még él az ártatlanság vélelme, ezért arra kérjük a nyilvánosságot és az újságírókat is, hogy ezt tartsák tiszteletben“ – mondta Neszméry, aki egészen idáig nem nyilatkozott.

Neszméry szerint az ügyfele a gyanúsítottak közül csak Andruskó Zoltánt ismeri, Szabó Tamással és Marček Miroslavval soha nem találkozott. „Mindenestre elutasítjuk az összes állítást, amit A. Zoltán tett és tartjuk magunkat ahhoz az állásponthoz, hogy ezek egy vezeklő bűnös szavai. Nyilván joga van ahhoz, hogy azt mondjon, amit akar, nekünk viszont ugyanúgy jogunk van elutasítani a vádakat” – mondta, majd hozzátette, Alena Zsuzsová nem tudja, Andruskó Zoltán miért őt nevezte meg a gyilkosság megrendelőjeként.

„Több elkövetőt megnevezett, köztük az ügyfelemet is, aki nem érti, miért tette ezt, hiszen jó barátok voltak, eljártak egymáshoz, segítettek egymásnak. Ehhez még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy A. Zoltán könyvelője üzenetben értesítette az ügyfelemet a férfi letartóztatásáról. Ha az ügyfelem bűnös lenne, akkor kérdezem én, miért nem szökött el? Azért, mert az elejétől kezdve azt gondolta, hogy gazdasági jellegű bűncselekményről van szó, ezért hát ugyanúgy folytatta a mindennapi tevékenységét“ – tette hozzá Neszméry.


(TASR/para)