Zsuzsovát bűnösnek találták a Basternák-gyilkosság ügyében, 21 évre ítélték!

2020. december 4. - 11:01 | Belföld

A Specializált Büntetőbíróság bűnösnek találta Alena Zsuzsovát az ógyallai polgármester, Basternák László megölésének ügyében. 21 éves szabadságvesztésre ítélték.

Zsuzsovát bűnösnek találták a Basternák-gyilkosság ügyében, 21 évre ítélték!
Fotó: TASR

Ugyanilyen büntetésben részesült Roman Ostružlík is, valamint Vladimír Mosnárt is bűnösnek találták őt már korábban elítélték más erőszakos bűncselekmény miatt.

Ostružlíkot és Zsuzsovát előre megfontolt gyilkosság különösen súlyos bűncselekményében való részvétel miatt, Mosnárt pedig bűnrészesség miatt ítélték el. A büntetésüket fegyházban kell letölteniük. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze mindegyiküknek 25 év szabadságvesztést javasolt.

Zsuzsová a záróbeszédében kétségbe vonta Andruskó Zoltán tanúvallomását, és állítása szerint sosem rendelte meg Basternák László meggyilkolását. Elutasítja a gyilkosság motívumát is, ami a politikai rivalizálás lehetett, és rámutatott, hogy Basternákot egy hónappal a 2010-es parlamenti választások után ölték meg. Zsuzsová szerint Andruskó vallomása tele van ellentmondásokkal és hazugságokkal.

Ógyalla egykori polgármesterét 2010. júliusában gyilkolták meg a háza előtt. Az ügyben Roman Ostružlíkot vádolják a gyilkosság megrendelésével, a Kuciak-gyilkosság óta hírhedt komáromi nőt, Alena Zsuzsovát közvetítéssel, Vladimír Mosnárt pedig azzal, hogy átvette a megrendelést és elrendelte a gyilkosság végrehajtását. Basternákot Štefan Kaluz lőtte le, őt jogerősen 25 év börtönre ítélték.


TASR/para