Zsuzsovát és Szabóékat hivatalosan is meggyanúsították Lipšicék meggyilkolásának előkészítésével

2019. augusztus 14. - 13:15 | Belföld

Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Miroslav Marček és Andruskó Zoltán hivatalosan is gyanúsítottja annak a nyomozásnak, amely Daniel Lipšic ügyvéd, korábbi igazságügy- és belügyminiszter, valamint Peter Šufliarsky korábbi főügyészhelyettes és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében folyik.

Zsuzsovát és Szabóékat hivatalosan is meggyanúsították Lipšicék meggyilkolásának előkészítésével
Alena Zsuzsová (Archív felvétel)

Errről tájékoztatott a belügyminisztérium sajtóosztálya. Az ügyben a belügyminisztériumi felügyelőség folytat nyomozást.

Ők négyen ugyancsak gyanúsítottak Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében is - Szabó és Marček mint végrehajtók, Andruskó mint közvetítő és Zsuzsová mint közvetlen megrendelő.

Jaromír Čižnár főügyész már februárban beszélt arról, hogy Šufliarsky, Žilinka és Lipšic közül legalább az egyiküket biztosan átvilágították, és ebben valószínűleg rendőrök is segíthettek számukra, éppen ezért a belügyminisztériumi felügyelőség nyomoz az ügyben.

"Žilinka úr esetében az információik szörnyen részletesek voltak, amit már nem szerezhettek meg önállóan úgy, hogy ne legyenek jó kapcsolataik" - kommentálta a történéseket Čižnár korábban.

(TASR)