Zuzana Čaputová a legnépszerűbb politikus Szlovákiában

2021. szeptember 26. - 15:11 | Belföld

A legmegbízhatóbb vezető Zuzana Čaputová lett, az emberek 49 százaléka bízik benne. A politikusok közül a nyilvánosság legjobban Peter Pellegrininek, a parlamenten kívüli Hlas elnökének hisz.

Zuzana Čaputová a legnépszerűbb politikus Szlovákiában
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Eduard Heger kormányfő lett a harmadik (30 százalék), őt követi a sorban Richard Sulík (29 százalék) és Robert Fico, a Smer elnöke (29 százalék). Mindez a Focus ügynökség felméréséből derült ki, amit szeptember 1. és 7. között végeztek 1002 részvételével.

A politikai vezetők közül 26 százalék hisz Boris Kollárnak, az SNS elnöke, Andrej Danko pedig 25 százalékos bizalommal rendelkezik a válaszadók körében. Milan Uhrík, a Republika párt elnökében a válaszadók 23 százaléka bízik. Milan Majerský 21 százaléknyian szavaztak.

Marian Kotlebában, az ĽSNS elnökében 20 százaléknyian bíznak. Őt követi Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke (19 százalék), majd Irena Biharióvá, a parlamenten kívüli Progesszív Szlovákia elnöke.

A bizalmi listán Igor Matovič pénzügyminiszter 13 százalékos eredményt ért el, Forró Krisztiánban, a Magyar Közösség Pártjának elnökében 8 százaléknyian bíznak meg.

TASR/para