Zuzana Čaputová részvéttáviratot küldött a lengyel elnöknek

2022. augusztus 6. - 19:53 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő szombaton részvéttáviratot küldött Andrzej Duda lengyel államfőnek. Ily módon reagált egy lengyel busz tragikus horvátországi balesetére, amely számos emberéletet követelt. Erről a TASR-t az elnök szóvivője, Martin Strižinec tájékoztatta.

Zuzana Čaputová részvéttáviratot küldött a lengyel elnöknek
Zuzana Čaputová (TASR)

„Az elnök Szlovákia polgárai nevében táviratban fejezte ki őszinte részvétét az áldozatok és a sérültek családjainak és hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt" - magyarázta a szóvivő.

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel - számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá.

TASR