Őrizetbe vette a rendőrség Gérard Depardieu-t

  • Bulvár
camera

1

Őrizetbe vette a rendőrség Gérard Depardieu-t

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Gérard Depardieu francia színészt hétfőreggel őrizetbe vették két nő szexuális zaklatásának vádjával, és előzetes letartóztatásban van – jelentette forrásokra hivatkozva az AFP.

A BFM TV korábban arról számolt be, hogy a 75 éves színészt kihallgatásra idézték be két nő ügyében, akik azzal vádolták meg a színészt, hogy 2014-ben és 2021-ben a filmforgatások során szexuálisan zaklatta őket. Depardieu tagadja a bűnösségét – írja a Topky.

A BFM TV szerint a letartóztatás hétfő reggel 8 órakor történt. A törvény szerint a rendőrség 24 órára őrizetbe veheti a gyanúsítottat, és esetleg 48 órára meghosszabbíthatja ezt a döntését.

Márciusban egy nő büntetőfeljelentést tett a színész ellen, amely szerint a szexuális zaklatás 2021 szeptemberében történt a Les volets verts (A zöld redőnyök) forgatása közben, ahol a nő díszlettervezőként dolgozott. Azt állítja, hogy Depardieu erősen megragadta a derekánál, és megérintette a hasát és a mellét. A támadást a színész biztonsági szolgálata szakította félbe. Ma az 53 éves nő azt állítja, hogy Depardieu “iszonyatos erővel” ragadta meg, és a forgatás hátralévő részében sértegette és becsmérlő módon viselkedett vele.

A második vád, amelyet ma a BFM TV szerint a párizsi rendőrőrsön is kihallgatnak, egy olyan incidenshez kapcsolódik, amely a nő állítása szerint a Magicien et les Siamois (A varázsló és a sziámik) című rövidfilm forgatása közben történt 2014-ben. A vád szerint intim helyeken tapogatta a filmsztár a 24 éves nőt, és szexuális ajánlatot tett.

Több nő nyújtott be hasonló feljelentést Depardieu ellen. Néhányat közülük nem tárgyaltak, mert elévültek ezek az ügyek.

Tavaly decemberben körülbelül hat tucat francia művész támogatta nyílt levélben a színészt. Közöttük van Pierre Richard vagy Carla Bruni énekesnő és Franciaország egykori First Ladyje is. A művészek elítélik a gyűlöletözönt, amely szerintük az ártatlanság vélelme ellenére is elhalmozták Depardieu-t, és azt írják, hogy a film világától való elszakítása a művészet halála lenne.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program