Olyan összeesküvés-elmélet terjed, hogy igazából két Nap van, de ezt titkolják a tudósok (VIDEÓ)

  • Bulvár
camera

1

Olyan összeesküvés-elmélet terjed, hogy igazából két Nap van, de ezt titkolják a tudósok (VIDEÓ)

-illusztráció- (Fotó: Unsplash) 

Megosztás

Egy újabb összeesküvés-elmélet szerint a Föld két Nappal rendelkezik. A másikat elrejtette a NASA, ám egy hiba miatt most kiderült az igazságra.

Minderről az IFLSciene írt a közösségi oldalain – informál a hvg.hu. Akik hisznek ebben az összeesküvés-elméletben úgy vélik, hogy teóriájukat a Nap körül lévő vékony gyűrű bizonyítja. A szakértők szerint azonban ezt halo jelenségnek hívják, amit a Holdnál is lehet látni. Ez a gyűrű akkor alakul ki, amikor a “pehelyfelhőkön lévő jégkristályokon megtörik a fény”, ami fehér, vagy néha más színű is lehet.

Régebben is terjedt hasonló elmélet, akkor Paul Cox csillagász beszélt erről úgy, hogy élőben levideózta a Merkúr elhaladását a Nap előtt. Olyan kijelentést tett a teleszkóp optikai hibájával kapcsolatban, hogy az nem hiba, hanem két Nap látható, és ezt a NASA és más szervezetek hosszú ideig titkolták. Arról nem beszélt, hogy eddig miért hallgattak.

A csillagász később visszakozott, azt mondta, csak humorizált, de addigra már magukénak tudták az egészet az összeesküvés-elmélet hívők.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program