Újra Michal Šimečkát választották a Progresívne Slovensko elnökének

camera

1

Újra Michal Šimečkát választották a Progresívne Slovensko elnökének

Michal Šimečka (TASR) 

Megosztás

A mozgalom kassai közgyűlése szombaton újra Michal Šimečkát választotta a Progresszív Szlovákia (PS) elnökévé. Nem volt ellenfele a választásokon.

A szavazásra jogosult 161 küldött közül 155-en fejezték ki támogatásukat – tájékoztatott a TASR.

Šimečka 2022 májusa óta van a PS élén, és a következő két évben a legerősebb ellenzéki mozgalmat fogja vezetni. Bemutatott egy tervet arról, hogyan akarja legyőzni a Smer-SD-t a jövőbeni parlamenti választásokon, és leváltani Robert Fico miniszterelnök kormányát. Szerinte az út a régiókon, a mozgalom növekedésén, új szerzeményeken és a választók szélesebb köre számára elérhetőbb gazdasági-társadalmi programon keresztül vezet.

“Ez a fő feladat a PS előtt – a választások megnyerése, kormányalakítás és Szlovákia jövőbeli reményének visszaadása. Minden energiámat ennek a feladatnak és a PS elnöki posztjának minden napját szeretném fordítani” – mondta Šimečka.

A mozgalom vezetője szerint a PS legközelebbi célja a júniusi európai parlamenti választás megnyerése lesz. A PS-t ugyanakkor prominens regionális személyiségekkel, sikeres önkormányzati politikusokkal és szakértőkkel kell erősíteni. Šimečka a jövőben Ódor Lajos volt miniszterelnökkel közösen szeretné felügyelni a mozgalom új gazdasági és társadalmi programjának megalkotását. Hangsúlyozza továbbá az empatikusabb kommunikációt a szavazók szélesebb körével.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program