Montanaro ismét Párkányban!

Megosztás

A kétrészes koncert a Közép-Európában is ismert oxitán zenész legfrissebb világzenei produkciója.

Az est első részében Joao Pedro Teixeira és Miquéu Montanaro felszabadult, vidám és virtuóz zenélését élvezheti a zenei csemegékre fogékony közönség. A duó egy háromhetes brazil turné után érkezik Magyarországra és Szlovákiába.

Miquèu Montanaro zeneszerző, furulya- és harmonikaművész sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját alkotásaiba. Előszeretettel működik együtt a fiatalabb zenészgeneráció képviselőivel, hogy a zenei párbeszéddel az eltérő világnézetből és élettapasztalatból épülő eszmecserét gazdagítsa. Az Amazonas duóban társa a brazil João Pedro Teixeira, Hermeto Pascoal tanítványa. João Pedro Teixeira zeneszerzö, harmonikatanàr és kamara- valamint komolyzenei szólista.

Harmonika: João Pedro Teixeira

Furulyak, fuvola, galoubet: Miquèu Montanaro

Az est második részében Miquéu Montanaro szóló performansz-Ciné-Koncertjét láthatja és hallhatja a közönség.

Ez tulajdonképpen egy koncert és egyben performansz filmes díszletben: absztrakt film, amiből a zene sugárzik.

Egy szóló szimfónia effektusokkal, rögzített hangokkal és varázslatos képekkel kombinálva. Egy belső nosztalgikus és reményteli utazás, hipnotikus és derűs, földhözragadt és egyben vándorló, hagyományos és egyben ötletes, provence-i és egyben planétáris,  grandiózus és egyben intim. Egy időtlen látvány – bravúros  tecnikai megoldásokkal  – amit a jelenben élünk meg. Amelyben a komolyzenei mű úgy szólal meg, mintha akusztikus lenne, amely az összes elemet ugyanabban az atonális és modális lendületben adja vissza.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program