„A gyermek a szemünk fénye, akire a legjobban vigyázunk” – Rekord született a dunaszerdahelyi rendezvényen! (fotók+videó)

camera

27

„A gyermek a szemünk fénye, akire a legjobban vigyázunk” – Rekord született a dunaszerdahelyi rendezvényen! (fotók+videó)

Fotók: a szerző 

Megosztás

A tavalyinál is több gyerkőcöt emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK előtt, a negyedik alkalommal megtartott, Gyereket a magasba elnevezésű családi rendezvényen szombaton délelőtt.

A budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására a szlovákiai Szövetség a Közös Célokért (SzaKC) civil társulás első alkalommal 2019-ben csatlakozott a kárpát-medencei szintű kezdeményezéshez, mely során a családok egyszerre emelik fel gyerekeiket – árulta el Forgách Erika, az esemény háziasszonya.

A gyerekeknek regisztrálni kellett, amiért lufit és egy kis ajándékot kaptak, kipróbálhattak a helyszínen többféle kreatív foglalkozást, illetve mozgásfejlesztő eszközöket, gyakorlatokat, alapvetően viszont az egész rendezvény arról szólt, hogy a szülők és jó esetben a nagyszülők is együtt legyenek a gyerekeikkel.

Az esemény fővédnöke Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester, a rendezvényen helyette azonban Karaffa Attila alpolgármester vett részt, aki kifejtette, hogy Dunaszerdahely szívesen támogat minden olyan rendezvényt, mely a családokról és a megmaradásról szól.

„A gyermek a szemünk fénye, akire a legjobban vigyázunk. Azért vannak ezek a rendezvények, hogy nekik és a szüleiknek is legyen lehetőségük töltődni és kikapcsolódni” – fogalmazott.

Hideghéty Andrea, a SzaKC ügyvezető elnöke ezt még kiegészítette azzal, hogy a rendezvény azért jött létre, hogy „a családok arcára örömöt varázsoljunk, és hogy a gyerekekkel megmutassuk, hogy van jövőnk”.

Két dunaszerdahelyi ovi, az Október utcai és a Benedek Elek óvoda gyerkőcei is saját programmal készültek, mellyel nagy sikert is arattak, utána pedig egy visszaszámlálás előzte meg a a fő napirendi programot, a gyerekemelést. Pontban 11 órakor összegyűltek a családok a VMK előtti téren, és összesen 136 kölyök emelkedett a magasba, amivel megdöntötték a tavalyi, 124 fős rekordot.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program