Talán már ki se jön a börtönből Fico merénylője

camera

1

Talán már ki se jön a börtönből Fico merénylője

A merénylet utáni pillanatok - TASR 

Megosztás

Az ügyész indítványozta a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni támadással gyanúsított férfi vizsgálati fogságba helyezését.

A gyanúsított szerdán több lövéssel súlyosan megsebesítette a kormányfőt. Az ügyész indítványáról szombaton dönt a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.

A szóvivő közölte, az ügyész két indokból javasolta az elkövető vizsgálati fogságát, mégpedig hogy szabadlábon esetleg szökést kísérelhetne meg, illetve folytathatná más bűncselekmények elkövetését. A bíróság szombaton délig dönthet.

A vizsgálati fogságra vonatkozó javaslat megtételét megerősítette a főügyészség is. A Legfőbb Ügyészségen egyébként a Denník N szerint a súlyos bűncselekmények főosztálya felügyeli a vizsgálatot, amely a Speciális Ügyészség megszüntetése után jött létre. A felügyelő ügyész Katarína Habčáková, akit a múltban összefüggésbe hoztak több, a 363-as Btk. paragrafust érintő vitatott döntéssel.

Juraj Cintulát előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság kísérletével gyanúsítják, amiért 25 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program