KAMIONBALESET: Napokig állt a munka, mert a kamion tulajának nem felelt meg az elhárítást végző cég

Egy héttel ezelőtt egy üzemanyag-szállító tartálykocsi borult fel a nagyudvarnoki szemétdomb közelében, a kanyargós úton.

KAMIONBALESET: Napokig állt a munka, mert a kamion tulajának nem felelt meg az elhárítást végző cég
Fotók: Paraméter-archív

A tartálykocsi összesen körülbelül 30 ezer liter üzemanyagot szállított, kb. 10 ezer liter benzint és 20 ezer liter gázolajat.

Ez akkora mennyiség, hogy egy focipályányi területet több mint fél centi vastagságban beterítene, ha mind kifolyna.

Szerencsére nem folyt ki mind, egyelőre azonban az egyetlen adat, amit tudni lehet a pontos mennyiségről, az 1400 liter, amit a tűzoltóknak sikerült begyűjteniük. Hogy mennyi maradt a tartálykocsiban, azt annak tulajdonosa egyelőre nem árulta el a hatóságoknak – tudtuk meg Morvay Györgytől, a dunaszerdahelyi járási hivatal elöljárójától. A kamion tulajdonosa egyébként a a galántai székhelyű HIRK s.r.o.

Hasonlóképp nyilatkozott portálunknak Peter Matejkovič, a Környezetvédelmi felügyelet munkatársa, aki elárulta, hogy az üzemanyag mintegy 50 méter hosszú területen folyt szét.

„Mivel a szennyezőanyagok átszivárogtak a talajon egészen a kőzetrétegig, tehát addig a rétegig, amely közvetlenül érintkezik a felszín alatti vízréteggel, a vízügyi törvény vonatkozó rendelkezése alapján az eset kimeríti a felszín alatti vizek rendkívüli szennyeződésének veszélyét” – jegyezte meg a felügyelő.

Mivel az eset kapcsán ismert a környezetszennyezés felelőse – a társaság, amely információink szerint egy 25 éves férfit bízott meg a több mint 30 tonnás gépjármű vezetésével – így az eset vizsgálatát a Környezetvédelmi Felügyelet vette át. Ez a szerv kötelezte a felelőst a helyreállítási munkálatok elvégzésére, és átnyújtott a cég képviselőjének egy protokollt, határidőkkel, hogy az egyes intézkedéseket mikor kell elvégezni.

A tűzoltók is sürgetik a munkálatok elvégzését. A járási tűzoltóság igazgatója, Čandal Tibor megkeresésünkre korábban kifejtette, fennáll a veszélye annak, hogy ha megbontják a kavicsréteget, a szennyezőanyagok beszivárognak a talajvízbe.

„A hidrogeológiai vizsgálat előzetes eredményei alapján a kiömlött szennyezőanyagok helyzete jelenleg stabilizálódott egy nem áteresztő kavicsréteg felett, ami ideiglenesen meggátolja, hogy a talajvízbe jussanak”

– fogalmazott a környezetvédelmi felügyelet képviselője. A szennyeződés a hatóságok szerint tehát jelenleg nem szivárog lejjebb, a szituációt azonban meg kell oldani, mivel nem tudni. ez meddig marad így.

Peter Matejkovič szerint ez néhány napnyi időt ad arra, míg megszületik a gazdaságilag és technikailag is megfelelő megoldás a szennyezett földterület szanálására.

A szennyezett föld elszállítását az ilyen célra szakosodott pozsonyi SOS Team Slovakia nevű cég kezdte el, ám néhány nap után be is kellett fejezniük, mivel

a Hirk cég tulajdonosa, Ján Igrici más vállalattal akarta ezt elvégeztetni.

Mint azt megtudtuk, ehhez minden joga megvan, az egyezkedéssel azonban napok teltek el, addig pedig állt a helyreállítási munka a baleset helyszínén. Szerdára a járási hivatal elöljárója válságstábot hívott össze. Morvay György elmondta, nem olyan súlyos a helyzet, mint amilyennek elsőre tűnhet, a válságstábra pedig azért volt szükség, hogy a kamionos cég tulaja találkozhasson egyes szervek képviselőivel, akik pedig arra kötelezték, hogy minden lépéséről tájékoztassa őket.

„Két napig nem volt ott munka, a tűzoltóságot ez ijesztette meg, és a rendőrség sem tudta emiatt, hogy meddig lesz szükség az útlezárásra”

– húzta alá Morvay.

A cég augusztus 4-éig kapott időt arra, hogy benyújtsa a dokumentációt a tartálykocsiban szállított üzemanyagokkal kapcsolatban, augusztus 15-ig pedig hivatalos dokumentumot kell benyújtania arról, hogy a szennyezett földet elszállította, és azt az arra megfelelő helyen rakta le. Információink szerint a hónap végéig kell visszaállítania a területet eredeti állapotába, addig pedig biztosítania kell a Környezetvédelmi Felügyelet szakemberei számára, hogy megfigyelhessék a területet, valamint el kell végeztetnie a szükséges hidrogeológiai méréseket.

„A felügyelet folyamatosan figyelemmel kíséri a kialakult helyzetet, szükség esetén pedig további óvintézkedéseket szab ki a szennyezés okozójának” – hangsúlyozta Matejkovič.

Azt egyelőre nem tudni, milyen büntetéssel sújthatják majd a céget, de ez bizonyára attól is függ, végeredményben milyen súlyos lesz a szennyezés, illetve milyen eredménnyel zárul a terület helyreállítása.

(SzT)