Egy felmérés szerint a legtöbben tengerparti nyaralást terveznek az idei nyárra

camera

1

Egy felmérés szerint a legtöbben tengerparti nyaralást terveznek az idei nyárra

Fotó: Pixabay - illusztráció 

Megosztás

Az európai turisták idei legkedveltebb üdülési célpontjai a kontinensen Olaszország, Görögország és Spanyolország, a szlovákiai lakosság számára pedig Horvátország – derült ki a Revolut európai bank felméréséből, melyet 15 ezer fős mintán végzett, Szlovákiából ezer fő bevonásával, tájékoztatott a TASR.

A szlovákiai megkérdezettek harmada belföldön fog nyaralni, 42%-uk külföldön. 9%-uk Horvátországba készül, majd Olaszország, Görögország, Csehország és Spanyolország következik a népszerűségi listán. Más európai országokban átlagosan a lakosság 47%-a fog belföldön nyaralni.

A szlovákiai lakosság 33%-a készül a tengerhez, 25%-a a családjával. 10%-uk wellnes üdülést tervez, 9%-uk otthon fog pihenni, 1%-uk zenei fesztiválokra készül.

„A külföldön nyaraló szlovákok 44%-a tervezi, hogy a helyi történelmi és kulturális nevezetességeket is felkeresi, 20%-uk elsődleges célja a helyi konyha és a hagyományok megismerése. A legnagyobb csoport (37%) az all inclusive szállodai ellátást részesíti előnyben, ahol az árban benne van az étkezés és az italfogyasztás.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program