Hulladék lerakására buzdította az embereket a bakai férfi, közel 180 ezer tonna gyűlt össze idegen telkeken

camera

3

Hulladék lerakására buzdította az embereket a bakai férfi, közel 180 ezer tonna gyűlt össze idegen telkeken

Rendőrségi felvételek 

Megosztás

A pozsonyi rendőrség környezetvédelmi osztályának nyomozója vádemelési javaslatot nyújtott be az ügyésznél egy bakai (Dunaszerdahelyi járás) férfi, D.V. ellen, akit hulladék jogosulatlan kezelésével gyanúsítottak meg – tájékoztatta a Paramétert Zuzana Hrabovská rendőrségi szóvivő.

A rendőrség közlése szerint az illető megközelítőleg 180 ezer tonna különféle hulladékot helyezett el, illetve ásott el engedély nélkül és a telektulajdonosok beleegyezése nélkül Dunahidas kataszterében.

A gyanúsított egy polgári projekt keretén belül terepjárós vezetések címszó alatt arra bíztatta az embereket a közösségi hálón, hogy szemetet szállítsanak az említett szemétlerakóra. A több mint 74 ezer négyzetméternyi területen elsősorban betontörmeléket, téglákat, cserepeket, burkolóanyagot, kerámiakészítményeket, földet, köveket, vegyes építési és bontási hulladékot, valamint egyéb hulladékot helyezett el. A hulladék egy részét elásták, vagy más hulladékkal fedték el.

Kapcsolódó cikk:

A szakértői vizsgálatok szerint a felhalmozott hulladék elszállítási költsége meghaladja a 4 millió eurót. A rendőrség szerint egy olyan személyről van szó, akit 2023 márciusában hasonló bűncselekmény elkövetése miatt feltételes szabadságvesztésre ítéltek.

A hatóság közlése szerint akár nyolcéves szabadságvesztést is kiszabhatnak, ha valaki nagy mennyiségben, az általános jogi előírásokat figyelmen kívül hagyva kezel hulladékot.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program