Drogos férfi okozott balesetet - nem adott elsőbbséget egy motorosnak

camera

1

Drogos férfi okozott balesetet - nem adott elsőbbséget egy motorosnak

Fotó: Polícia SR/Banskobystrický kraj 

Megosztás

A rendőrség nyomoz egy losonci közlekedési baleset ügyében, ami vasárnap (április 28-án) történt az I/75-ös úton, a Haličská utca és a Duklai hősök utcák kereszteződésében.

A balesetben résztvevője volt egy VW Passat 36 éves sofőrje is, akit már háromszor eltiltottak a gépjárművezetéstől. Erről a besztercebányai regionális rendőrség számolt be kedden a közösségi oldalon.

“Az előzetes megállapítások szerint a VW Passat sofőrje a Haličská útra kanyarodott, miközben egy 35 éves női sofőr által vezetett Opel Corsa típusú személygépkocsit vontatókötélen vontatott. A bekanyarodás során valószínűleg nem adott elsőbbséget egy szembejövő motorkerékpárnak, és megtörtént az ütközés” – ismertette a rendőrség.

A balesetben a 26 éves motoros könnyebben, női utasa pedig 42 napon túli kezelést igénylő sérüléseket szenvedett. A sofőrökről nem derült ki, hogy alkoholt fogyasztottak volna – írja a TASR.

“A rendőrök azonban a testi reakciók és tünetek alapján arra kérték a VW Passat sofőrjét, hogy vér- és egyéb biológiai anyag felvételével és vizsgálatával összefüggésben vesse alá magát orvosi vizsgálatnak. Az első vizsgálat amfetamin pszichotróp anyag, mégpedig ecstasy és metamfetamin jelenlétét mutatta ki, a vérmintát további vizsgálatnak vetik alá” – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a férfi vezetői engedélyét lefoglalták, és testi sértés miatt büntetőeljárást indítottak. Mint kiderült, az illető tavaly kapta vissza a jogosítványát.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program