Többen megsérültek Ukrajnában az orosz dróntámadások következtében, amik tüzeket is okoztak

camera

1

Többen megsérültek Ukrajnában az orosz dróntámadások következtében, amik tüzeket is okoztak

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

Péntek este Oroszország drónokkal támadott Ukrajna Harkov és Dnyipropetrovszk régiójában. Szombat reggel a helyi tisztviselők legalább hat sérültről és a kritikus infrastruktúrában, kereskedelmi és lakóépületekben keletkezett károkról számoltak be - számolt be a TASR.

Az orosz hadsereg 13 Shahid drónt küldött Ukrajna északkeleti és középső régióiba – közölte az ukrán légierő. Azt is állították, hogy mindegyiket lelőtték, de Harkiv polgármestere, Ihor Terechov két dróntámadásról számolt be.

Harkivban több, dróntörmelék által okozott tüzet is jelentettek. A legnagyobb összesen 3000 négyzetméteres tárolóterületen tört ki – közölte a Polgári Védelem. A délelőtti órákban még folytak a tűzoltási munkálatok.

Az előzetes adatok szerint négyen, köztük egy 13 éves gyerek megsérült a harkovi támadásokban – közölte Oleh Szinehubov, a harkovi régió kormányzója.

Két sebesültet jelentettek Dnyipropetrovszk régióból – jelentette be Szerhij Liszak regionális kormányzó. Elmondása szerint a támadások egy kritikus infrastrukturális objektumot és három házat károsítottak meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program