Blackman a DAC-ot szidva ünnepelte a Slovan bajnoki címét (VIDEÓ)

camera

2

Blackman a DAC-ot szidva ünnepelte a Slovan bajnoki címét (VIDEÓ)

Fotó: TASR 

Megosztás

Az elmúlt hétvégén véget ért a Niké-liga 2023/24-es kiírása, a Slovan Bratislava pedig sorozatban hatodik bajnoki címét gyűjtötte be. A panamai Cesar Blackman számára ez volt az első trófea a pozsonyiakkal, az ünneplés során pedig nem mulasztotta el, hogy beszóljon egykori kenyéradójának, a DAC-nak.

Blackman 2017 és 2023 között volt a DAC játékosa, amelynek színeiben nemcsak alapemberré, hanem fokozatosan a bajnokság egyik legjobb játékosává vált. Szerződése tavaly járt le Dunaszerdahelyen, és hiába szerettek volna vele hosszabbítani, a szélsővédő inkább a Slovan hívására mondott igent.

Az elmúlt hétvégén első bajnoki címét ünnepelhette a pozsonyiakkal, amit a maga módján úgy ünnepelt meg, hogy közben egykori kenyéradójának is sikerült beszólnia. A közösségi oldalán például megosztott egy fotót, amelyen a bajnoki serleget tartja, és a következőt írta fölé: „ha nem tudod őket legyőzni, csatlakozz hozzájuk” – utalva ezzel arra, hogy a bajnokságban a Slovan rendre maga mögé utasítja a DAC-ot.

Ez viszont még nem minden. A Slovan játékosai a stadion előtti téren ünnepeltek a szurkolókkal, Blackman pedig egyszeriben mikrofont ragadott és elkezdte ordítani, hogy „jeb*ť Dunajskú”, ami magyarul kb. annyit tesz, hogy „b*szódj meg Dunaszerdahely”. Csapattársai természetesen jót szórakoztak a performanszán.

Mindez eljuthatott a DAC-hoz is, amely hétfőn ennyit közölt a közösségi oldalán: „A siker rövid életű azok számára, akik nem ismerik a tisztelet, a hűség és a hála értékét.”

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program