A Varsói melódia bemutatójára készül a kassai Thália Színház

camera

1

A Varsói melódia bemutatójára készül a kassai Thália Színház

Archív felvétel 

Megosztás

A Varsói melódia című új darabjának bemutatójára várja közönségét a kassai Thália Színház. Egy orosz fiú és egy lengyel lány lírai szerelmi története bontakozik ki a darabban, amelynek premierje csütörtökön (május 23.) lesz, Rák Viktória és Lucskay Róbert szereplésével.

A darab szerzője Leonyid Zorin szovjet drámaíró. Az alkotók megfogalmazása szerint a múlt század közepén íródott történet nemhogy nem veszített aktualitásából, hanem idővel új hangzást kapott, és korszerűvé vált. A cselekményben egy lengyel lány és egy moszkvai fiú találkozik egy koncerten, de szerelmüket, boldogságukat és nagy terveiket beárnyékolja a kegyetlen törvény, amivel Sztálin szovjet diktátor betiltja a külföldiekkel kötött házasságokat. Tíz évvel később a fiúból sikeres borász, a lányból pedig híres énekesnő lesz, a törvényi tilalmat pedig már rég feloldották.

„Bár egy újabb találkozás feléleszti a szunnyadó érzelmeket, de vajon képesek lesznek-e meggondolni magukat, és változtatni megszokott életükön? A Varsói melódia rendkívül hatásos, finom történet, mindenki lelkében rezonál, és átszövi a zene, a boldogság, a remény és a várakozás” – fogalmazott a színház.

A darab rendezője Czajlik József. „Ez egy gyönyörű, megrendítő szerelmi történet, és nagyon szép színészi feladat, Rák Viki és Lucskay Róbert remek alakítást nyújt ” – tájékoztatta a rendező a TASR-t.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program