Egyelőre nem tudják átszállítani Robert Ficót Pozsonyba

camera

1

Egyelőre nem tudják átszállítani Robert Ficót Pozsonyba

Fotó: TASR 

Megosztás

Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes a Biztonsági Tanács szerdai ülését követően ismét tájékoztatott Robert Fico kormányfő állapotáról, akit továbbra is a besztercebányai kórházban ápolnak, miután múlt héten szerdán meglőtték a kormányülés után.

Kaliňák elmondta, a miniszterelnök állapota stabil, a sérülései miatt azonban egyelőre nem lehetséges az átszállítása Pozsonyba, és erre néhány napig még biztosan nem kerül sor.

A védelmi miniszter szerint épp zajlik az orvosi konzílium, a kórház várhatóan a délutáni órákban tájékoztat a kormányfő állapotára vonatkozó aktuális információkról.

„Az ellenőrző vizsgálatok eredményei alapján dönt a konzílium a további kezelésről” – folytatta Kaliňák. „Nem jelenthetjük ki, hogy már a páciens rehabilitációjánál tartanánk” – jegyezte meg.

A miniszterelnök-helyettes bízik benne, hogy hamarosan Robert Fico miniszterelnök maga fog válaszolni az újságírók kérdéseire.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a miniszterelnök reakciója a merénylet után, Kaliňák azt mondta, csak privát kommunikációjuk volt ezzel kapcsolatban. “Mindannyian azt kívánjuk a miniszterelnök úrnak, hogy a lehető leggyorsabban térjen vissza teljes egészségéhez, és bízom benne, hogy lesz lehetősége feltenni neki ezt a kérdést, ő pedig válaszolni fog rá” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program