Más is hozzáférhetett a merénylő közösségi oldalához, nemcsak a Facebook munkatársai

camera

1

Más is hozzáférhetett a merénylő közösségi oldalához, nemcsak a Facebook munkatársai

Fotó: TASR 

Megosztás

Robert Kaliňák szerint a merénylő profiljának Facebook általi törlése nincs összefüggésben azokkal a jelekkel, hogy Juraj C.-nek bűntársa lehetett.

A Facebookot üzemeltető Meta kedden arról számolt be, hogy a vállalat törölte a gyanúsított fiókját még a támadás napjának estéjén, és erről tájékoztatta a szlovák hatóságokat, amelyekkel kapcsolatban áll és együttműködik.

“Ez nem kapcsolódik a fiókhoz való hozzáféréshez, amelyet vasárnap említettünk” – tette hozzá Pavol Gašpar, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) igazgatóhelyettese, hozzátéve, más is hozzáférhetett a fiókhoz, nemcsak a Facebook munkatársai.

A Meta hálózat tulajdonosa a belügyminiszter sajtótájékoztatója után jelentette be a merénylő fiókjának eltávolítását, amelyen megerősítették a támadó személyazonosságát. „Mi röviddel a letartóztatás után beszéltünk a fiókkal történő manipulációról” – mondta a miniszter, hozzátéve, örül a Metával való együttműködésnek, illetve annak, hogy minden elérhető adatot rövid időn belül a hatóságok rendelkezésére bocsátanak.

Több információt nem közöltek, arra hivatkozva, hogy azzal akadályozhatják a folyamatban lévő nyomozást.

Aktuális:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program