Egy összecsapás után betelt a pohár? A szervezet vezetőjének több dolog sem tetszett Boráros Gáborral kapcsolatban

camera

1

Egy összecsapás után betelt a pohár? A szervezet vezetőjének több dolog sem tetszett Boráros Gáborral kapcsolatban

Fotó: Instagram 

Megosztás

Az elmúlt hétvégén Boráros Gábor vereséget szenvedett az RFA és az IAF által szervezett tornán Érsekújvárban. A csallóközi ketrecharcos a második körre jól láthatóan elkészült erejével, majd később be is ismerte, hogy felkészületlenül érkezett a mérkőzésre. Hozzáállása nem nyerte el a szervezők tetszését.

A csallóközi MMA-harcos annak ellenére mérkőzhetett Szlovákiában, hogy büntetőeljárás van folyamatban ellene fogadási csalás alapos gyanújával. Tavaly februárban Boráros Gábor technikai KO-val nyert az izraeli Kiril Medvedovsky ellen a Végh Attila nevéhez köthető Fabriq MMA szervezet második tornáján a nyitrai városi sportcsarnokban. A Tipsport és a Fortuna fogadóirodák is kiemelkedően magas fogadásokat észleltek Boráros második menetes győzelmére, és ez vált gyanússá. A Tipsport az erre vonatkozó bizonyítékait hamar átadta a rendőrségnek, amely azonban mostanáig nem zárta le a nyomozást, annak érdekeire hivatkozva pedig nem is nyilatkoznak erről bővebben.

Az Oktagon MMA és a Fabriq MMA szervezetek nem kívánják szerepeltetni Borárost, míg az ügy le nem zárul. A körülmények miatt Boráros Oroszország felé kezdett kacsintgatni, egy orosz MMA szervezettel (ACA) kötött szerződést. Első meccsén viszont a 39 éves hazai Marat Gafurov hamar bedarálta.

Az RFA is esélyt adott Borárosnak, az Érsekújvárban rendezett tornán pedig a cseh Frederico Koumenhával mérkőzhetett meg. A Šport.sk beszámolója szerint a szombat esti érsekújvári mérkőzésén Boráros hamar, egyetlen ütéssel el akarta intézni ellenfelét, ami leginkább arról tanúskodhat, hogy nincs megfelelő kondícióban. Levegő után kapkodott, és hamar átvette az irányítást a sokkal tapasztalatlanabb Komuenha. Az első menet végén már alig állt a lábán, a második menet végén pedig a bíró véget vetett a meccsnek, miután Komuenha ground & pound technikával elintézte.

A mérkőzés után azonnal orvosi ellátásban részesítették, a hivatalos tájékoztatásra viszont a hét elejéig várni kellett. Ezt a maxmma.zoznam.sk közölte:

„Ne haragudjatok, hogy mostanáig nem voltam túl aktív, de nem éreztem jól magam. A hétvégén agyrázkódást szenvedtem, azért néztem ki olyan rosszul. De már rendben vagyok. Valóban nem készültem fel a mérkőzésre. A jövőben ez másként lesz” – nyilatkozta Boráros, akin a kórházban CT-vizsgálatot végeztek, később pedig infúziót is kapott.

Boris Marhanský, az RFA szervezet promotőre a kaocko.cz-nek nyilatkozva fejezte ki csalódottságát. „Csalódott vagyok, semmi mást nem mondhatok. A torna előtt a védelmem alá vettem. Bíztam benne, hogy jól fel fog készülni, ő maga is egyfolytában erről biztosított. Egyáltalán nem vártam, hogy így végződik az egész” – mondta Marhanský.

Boráros a karrierjével hazardírozik, ugyanis nem kizárt, hogy a hétvégi debütálása az RFA-ban egyben az utolsó mérkőzése is volt. „Először is le kell ülnünk elbeszélgetni egymással. A részéről több dolog is volt, ami nem tetszett. Például az is, hogy az utolsó pillanatban érkezett meg a mérlegelésre. Vagy profi módon fog viselkedni, vagy nem tudom…” – zárta Marhanský, aki nem zárta ki az együttműködés felbontását.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program