Megállás nélkül konspirál a Fico-merényletről a magyarországi "szakértő", ártatlanokat fenyegetnek az ilyen videók miatt

camera

1

Megállás nélkül konspirál a Fico-merényletről a magyarországi "szakértő", ártatlanokat fenyegetnek az ilyen videók miatt

"Vajon megijedtek-e a lövéstől vagy nem"? 

Megosztás

A közösségi oldalak nem győzik törölni egy önjelölt magyarországi "elemző" videóit, de a "szakértő" nem adja fel, és újabb felvételt tett közzé, amin ragaszkodik az elméletéhez, miszerint a szlovák miniszterelnök merénylőjének a cinkosai ott állhattak mellette és a kordont biztosították.

Még vasárnap számoltunk be arról, hogy a szlovák belügyminiszter sajtótájékoztatón cáfolta, miszerint a támadóval a helyszínen együttműködött volna legalább két személy, akikre egy Magyarországon készült TikTok-videóban hívták fel a figyelmet. A felvételen – amely futótűzként terjedt, pár nap alatt 900 ezren tekintették meg – azt fejtegetik, hogy egy párocska, egy férfi és a nő gyanúsan összebújva a kordont tartották, hogy a támadót ne lehessen könnyen leteperni. Matúš Šutaj Eštok miniszter vasárnap közölte, hogy ellenőrizték az illetőket, és kiderült, hogy egy vak nőről és hallássérült élettársáról van szó. A miniszter nyomatékosította, álhír az, hogy a videón látható személyek segítették a merénylő tettét, ennek ellenére már őket is megfenyegették.

A Rázós.hu Tiktok csatornáján azonban rövid időn belül már a harmadik videó jelent meg erről a konteóról, mert a korábbiakat már letiltották. A két napja felpakolt felvétel békülékenyen hangnemben indít, mégpedig azzal a felütéssel, hogy ne gyűlöljétek, hanem “szeressétek egymást, mivel bizonyos hatalomnak az a célja, hogy minél nagyobb káoszt okozzon, így könnyedén be tudjon vonulni az országotokba” – okoskodik a talán inkább a káosznak drukkoló “elemző”.

Majd azzal folytatja, hogy döntse el a néző, a párocska tagjai “vajon összenéztek-e, vajon gyanús-e, vajon a korlátot tartja vagy csak támaszkodik, vajon megijedt-e a lövéstől vagy nem. Szerencsére a szlovák rendőrség már rájött arra, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt. Így az internet reméljük segített az igazság kiderítésében.”

A Paraméter e-mailt írt a Rázós.hu-nak, hogy kiderüljön, ismerik-e a szlovák belügyminiszter által vasárnap mondottakat, és ha igen, ennek fényében módosítják-e a feltételezéseiket arról a párról, akik a merényletkor a kordon legszélén álltak és azóta több fenyegetést is kaptak a velük kapcsolatos álhírek miatt. Amint választ kapunk a kérdéseinkre, arról beszámolunk.

Ez is HOAX:

Mint az ismeretes, Robert Fico miniszterelnököt múlt héten szerdán több lövés érte a handlovái kihelyezett kormányülést követően. A kormányfőt helikopterrel a besztercebányai kórházba szállították, ahol többször is megműtötték. Állapota jelenleg stabil, de továbbra is súlyos, ezért még nem helyezik őt át Pozsonyba. A 71 éves elkövetőt a helyszínen elfogták, és azóta már előzetes letartóztatásba helyezték.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program